EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Külföld

Ennyivel tudnak kevesebbet a migráns diákok

Elkészült egy felmérés, amiből kiderült, hogy a né­met­or­szági di­á­kok egy­har­mada mig­rá­ciós hát­terű, ráadásul hatalmas különbség van a német tanulók és a bevándorló gyerekek tudása között, ami komoly problémát jelent az oktatásban.

A migránstanulók egy OECD-jelentés szerint sokkal rosszabbul teljesítenek, mint a német társaik. Különösen riasztó a helyzet az olvasás és a számolás területén. A kutatók azt követően jutottak erre a következtetésre, hogy új szemszögből értékelték ki a legutóbbi PISA-felméréseket – írja a Ripost.hu.


Hatalmas hátrány a migráns tanulóknál, hogy leginkább az anyanyelvüket beszélik, az új hazájuk nyelvét nem. Ráadásul a matematikában annyira lemaradtak, hogy a középiskolás migránsdiákok csupán általános iskolai szinten tudnak számolni.

A kutatás összegzésében azt írják, hogy a migránscsaládok nagy százaléka otthon a négy fal között anyanyelvükön beszélnek, nem pedig az új hazájuk nyelvén. Továbbá az is nehézséget okoz, hogy a túlterheltség miatt egyre nagyobb a munkaerőhiány a nyugati iskolákban. Sok esetben a migránsgyerekeket speciális oktatásban kell részesíteni, ami túlórákat jelent a tanárok számára – írja a Ripost.hu.


További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek