EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Extra

Enyedi Ildikó az Oscarról: A következő filmmel visszajövünk!

Magyar idő szerint hétfő hajnalban tartották a világ legrangosabb filmes díjátadóját, az Oscar- gálát. Az elmúlt két év után újabb magyar filmért izgulhattunk: Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotásáért, amely nagy esélyekkel indult, azonban idén mégsem tudtunk triplázni az aranyszobrocskákból. 

 EPA/MIKE NELSON

A 90. Oscar-gálán 24 kategóriában díjazták a filmes szakma legjobbjait. Számunkra a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriája volt fontos, hiszen Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje is ott volt a jelöltek között. A magyar induló korábban már számos elismerést bezsebelt, többek között a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Arany Medve díját, valamint a film női főszereplőjét, Borbély Alexandrát alakításáért az Európai Filmakadémia díjazta a legjobb színésznő kategóriában. A várakozások ellenére azonban sajnos idén nem sikerült tripláznunk Nemes-Jeles László és Deák Kristóf után. Enyedi Ildikó nagyon örült a jelölésnek, de a díjátadó előtti órákban már érezte, hogy nem sikerül elvinni az aranyszobrocskát: – De nem baj, mert akkor a következő filmmel vissza fogunk jönni. Nagyon-nagyon örülök, hogy ilyen jó filmek között vagyok. (…) Egy ilyen társaságban büszke lehetek arra, hogy egy vagyok az ötből – nyilatkozta a rendező a Marie Claire-nek. Szavait arra alapozta, hogy filmje kevésbé volt ismert a többi jelölthöz képest.


Végül beigazolódtak Enyedi megérzései, és idén Chile nyert a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában A Fantastic Womennel. Egyébként a Testről és lélekről és az idei győztes párhuzamosan haladtak és hozták el a rangos elismeréseket. A német fővárosban is egymással versenyeztek, de akkor még Magyarország kapta a fényesebb díjat.

(MTI/AP/Markus Schreiber)

Kapcsolódó Cikkek

 • Új dallal rukkolt elő a The Cranberries

  Új dallal rukkolt elő a The Cranberries

  Új dallal rukkolt elő egykori énekesnője, a tavaly elhunyt Dolores O’Riordan halálának évfordulóján a The Cranberries ír zenekar, amely áprilisban dobja piacra következő albumát, majd véglegesen feloszlik.

 • Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi: Féltem az egészségemet

  Balázs Andi és párja, Gábor összesen 30 kilót fogyott az elmúlt hónapokban. A színésznő a Lokálnak elárulta azért kezdett diétába, mert érezte, hogy a színpadon egyre nehezebben mozog és túl a negyvenen az egészségét is félti.

 • Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor fülig szerelmes

  Pintér Tibor felvállalta új kapcsolatát. A színész kollégájába, a 24 éves Jeniferbe szeretett bele, a Jimmy-musical előadásai alatt, ahol szerelmespárt alakítanak.