EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Tatabánya

Épül a Gerecse Kapuja

Megérkeztek a helyükre a tetőgerendák a Gerecse Kapuja építése során. 2017 júliusában kezdődött meg a látogatóközpont építése a Turul emlékműnél, amelyben vendéglő, turisztikai bemutatóhely, a szobor történetét bemutató kiállítás, ajándékbolt és vizesblokk kap helyet.

A Gerecse Kapuja a tervek szerint nyártól fogadhatja a látogatókat. Az önkormányzat a városlakók és a látogatók régi vágyának tesz eleget a látogatóközpont felépítésével, hiszen több évtized óta nem volt a szobor közelében olyan létesítmény, ami kiszolgálta volna a turistákat. Mivel az emlékmű és környezete természetvédelmi terület, az épületet kizárólag az aszfalttal borított területen lehet elhelyezni, ezért az elfoglalt autóbeállókat a Panoráma út mentén pótolják majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.