2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb XXI.kerület

Erdei, vízi és kerékpáros vándortáborban vakációzhatnak a felsősök és a középiskolások

Csepelen, a Királyerdei Művelődési Házban tartották a Vándortábor program 2018-as tájékoztató fórumát, amelyen jelen voltak a Dél-Budai Tankerületi Központ, a Külső-Pesti Tankerületi Központ és a Dél-Pesti Tankerületi Központ képviselői, valamint a a csepeli önkormányzat részéről Morovik Attila alpolgármester.

– A felső tagozatos és középiskolás diákoknak idén nyáron újra folytatódnak az erdei és vízi vándortáborok, sőt kerékpáros táborra is lehet jelentkezni – mondta el Révész Máriusz. A kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos hozzátette, a programot azért indították el, hogy közvetlen élményeken keresztül ismertessék meg Magyarország természeti és kulturális értékeit a fiatalokkal.


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpározásért és Aktív Kikapcsolódásért Felelős Kormánybiztosi Iroda által támogatott programokat az Országos Erdészeti Egyesület, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség közösen szervezte. Az egyhetes vándortáborok szállással és étkezéssel egységesen 21 ezer forintba kerülnek, s a gyerekeknek minden felszerelést – bicikliket, hajókat, túrázáshoz szükséges kellékeket – biztosítanak. A nyári táborozási lehetőség a tanév végétől augusztus 20-ig tart.

A kísérő tanárok támogatott akkreditált táborvezetői képzésben vehetnek részt, amely tízezer forintba kerül. A márciustól induló képzést a csepeli pedagógusoknak a Dél-Pesti Tankerületi Központ finanszírozza. A képzést elvégző pedagógusok az egyhetes táboroztatásért külön díjazást, bruttó százezer forintot kapnak.


– Az erdei gyalogos túraútvonalakat öt hegységben – Mátra, Börzsöny, Pilis, Bakony, Mecsek – már tesztelték, és táborhelyeket is kiépítettek – ismertette Elmer Tamás, az erdei vándortáborprogram projektfelelőse.

Pénzes Erzsébet projektvezetőtől megtudtuk, a kerékpáros vándortáborok útvonalai végigvezetnek a Dunakanyaron, az Őrségen, a Felső-Tisza vidékén, a Palócföldön és a Körösök vidékén. A hat éjszakás táborokat úgy alakították ki, hogy ismeretlen helyeket biztonságosan, kis forgalmú utakon lehessen bejárni kerékpárral.

A vízi vándortábor programjait Molnár László projektvezető, volt csepeli kenus mutatta be.

– A jelentkezők evezhetnek többek között a Felső-Tiszán, a Bodrogon, az Alsó-Dunán és a Körösök mentén. Idén háromnapos vízi osztálykirándulásokat is lebonyolítanak a szervezők.

A vándortáborokba 20–40 fős diákcsoportok jelentkezését várják. Érdeklődni a www.erdeivandor.hu, a www.bringasvandor.hu és a www.vizivandor.hu oldalon lehet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.