2019. március 23., szombat
Emőke

Egyéb Hódmezővásárhely

Erdei Zsolt: Üzenem a fiataloknak, a bunyó kemény lesz, de az élet is az!

A közelmúltban rendezték meg a Városi Sportnapot Hódmezővásárhelyen, melynek keretében kiosztották a sportdíjakat és megrendezték a harmadik Sportgálát is. A programokon részt vett Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke, korábbi világbajnok magyar félnehézsúlyú profi ökölvívó. Vele beszélgettünk a díjátadóról, illetve a hódmezővásárhelyi és a magyarországi bokszhelyzetről.

– Milyen érzés volt átadni a sportolóknak a díjakat?


Megtisztelő érzés volt számomra átnyújtani ennek a sok fiatalnak a sportmunkájukért járó elismerést. Az invitálásban azt éreztem, hogy példaképként hívtak el ide, és nagyon örültem, még ha ezer kilométert is kellett utaznom érte. Jó azt látni, hogy még mindig vannak fiatalok, akik szeretnek sportolni, és odaadással, alázattal végezik ezt, és emellett még tanulnak. Nekem mindig azt mondta az edzőm, hogy első a tanulás, második a sport. Én is ezt mondom a mostani fiatal sportolóknak.

– Mit gondolsz, mennyire fontos az utánpótlássportra fektetett hangsúly?


A tehetségek köztünk szaladgálnak, de néha nem könnyű felfedezni őket. Nagyon fontos, hogy a tehetségeket gondozzuk, ápoljuk.

– Több egyesület is foglalkozik Hódmezővásárhelyen a boksszal. Mit gondolsz, hogyan lehet egy vidéki városban felfejleszteni ezt?

A vidéki városoknak, úgy gondolom, nehezebb életük van, de mi a szövetségnél arra törekszünk, hogy a végvárak is erősek legyenek.

Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke, korábbi világbajnok magyar félnehézsúlyú profi ökölvívó

– Mi a véleményed a jelenlegi ökölvívósportról Magyarországon?

Én azt gondolom, hogy az ökölvívás jelenleg nincs jó helyzetben Magyarországon. Van egy átmeneti hullámvölgyünk, de én azt remélem, hogy ebből hamarosan sikerül kikászálódni. Meg kell újítani az edzők felfogását, és meg kell próbálnunk, minél több gyerekek lecsalni a terembe. Az utánpótlásra kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni.

– Mit üzennél a hódmezővásárhelyi bokszoló srácoknak?

– A gyerekeknek és a szülőknek is üzennék. Ha olyan embereket szeretnének faragni a gyerekükből, aki megállja az életben a helyét, és nem fog megijedni a saját árnyékától, akkor le kell engedni a terembe bunyózni a gyereket. Alázatot fog tanulni a ringben, és azt tudom mondani, hogy kemény lesz, de az élet is kemény.

Kapcsolódó Cikkek