EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

Esélyegyenlőségi program indult

Elkezdődött a hátrányos helyzetben élő családok felzárkóztatására, illetve a megyei szociális rendszer fejlesztésére indított 1,2 milliárd forint értékű országos program Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érintő projektrésze, amelynek nyitórendezvényét kedden tartották Nyíregyházán.

A konferencia előtt megtartott sajtótájékoztatón Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár elmondta, a kezdeményezés célja, hogy esélyt nyújtsanak a hátrányos helyzetű emberek számára az ebből a helyzetből való kitörésre.


Czibere Károly kiemelte, nem volt hiábavaló a felzárkózáspolitikára történő eddigi állami ráfordítás, ezen túl azonban a társadalomnak is fontos megismernie az ebben elért eredményeket.

Hangsúlyozta, a tanuláson és a munkán keresztül lehet kiutat és esélyt kínálni, ezek eléréséhez azonban meg kell erősíteni és ki kell terjeszteni a jó módszereket és technikákat, valamint meg kell erősíteni a helyi szintű együttműködéseket is.

Ennek erősítésére a kormány egy 1,2 milliárd forint értékű, három évig tartó, uniós finanszírozású programot indított, amelynek keretösszegét tizennyolc megye használhatja fel. A megyék átlagosan 50-70 millió forintot nyerhetnek el erre a célra.

Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, a helyi program célja a települési és megyei szociális szolgáltatási rendszer hiányágainak feltárása, valamint egy megyei esélyegyenlőségi paktum létrehozása lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.

  • Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    A bíróságok még az igazságszolgáltatásnál is komolyabb szerepet töltenek be a társadalom életében, létük önmagában meghatározó a jogi kultúra, a béke, az együttélés szempontjából – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Kaposváron.