2018. augusztus 22., szerda
Menyhért, Mirjam

Belföld

Esélyegyenlőségi program indult

Elkezdődött a hátrányos helyzetben élő családok felzárkóztatására, illetve a megyei szociális rendszer fejlesztésére indított 1,2 milliárd forint értékű országos program Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érintő projektrésze, amelynek nyitórendezvényét kedden tartották Nyíregyházán.

A konferencia előtt megtartott sajtótájékoztatón Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár elmondta, a kezdeményezés célja, hogy esélyt nyújtsanak a hátrányos helyzetű emberek számára az ebből a helyzetből való kitörésre.


Czibere Károly kiemelte, nem volt hiábavaló a felzárkózáspolitikára történő eddigi állami ráfordítás, ezen túl azonban a társadalomnak is fontos megismernie az ebben elért eredményeket.

Hangsúlyozta, a tanuláson és a munkán keresztül lehet kiutat és esélyt kínálni, ezek eléréséhez azonban meg kell erősíteni és ki kell terjeszteni a jó módszereket és technikákat, valamint meg kell erősíteni a helyi szintű együttműködéseket is.

Ennek erősítésére a kormány egy 1,2 milliárd forint értékű, három évig tartó, uniós finanszírozású programot indított, amelynek keretösszegét tizennyolc megye használhatja fel. A megyék átlagosan 50-70 millió forintot nyerhetnek el erre a célra.

Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, a helyi program célja a települési és megyei szociális szolgáltatási rendszer hiányágainak feltárása, valamint egy megyei esélyegyenlőségi paktum létrehozása lesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • Horror áron lehet albérletet találni

  Horror áron lehet albérletet találni

  Jó ideje tart az ingatlanárak folyamatos emelkedése, Budapesten már csak elképesztően drágán lehet lakást kivenni. Rossz hír ez az egyetemistáknak, akik a nemrég kihirdetett felvételi ponthatárok után albérletkeresésbe kezdtek.

 • Lovasparadicsom nyílt Szilvásváradon

  Lovasparadicsom nyílt Szilvásváradon

  Közép-Európa legújabb és legmodernebb lovasközpontját adták át a hétvégén Szilvásváradon a Kincsem Nemzeti Lovasprogram legnagyobb vidéki beruházásaként.

 • Szél Bernadett mindenről lemondott

  Szél Bernadett mindenről lemondott

  A párt társelnöki tisztjéről és az LMP parlamenti képviselőcsoportjának vezetéséről is lemondott Szél Bernadett – értesült a borsod24.

 • Hatezerért futtatta unokáját a nagymama

  Hatezerért futtatta unokáját a nagymama

  Nemi erkölcs elleni bűncselekménnyel vádolnak egy Tisza menti községben élő nagymamát, aki 15 éves unokája szexuális szolgáltatásaiért cserébe pénzt kért egy idős embertől – írta az Origo.