EUR: 314,27 Ft
CHF: 276,47 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Egyéb IV.kerület

Esterházy Jánosra emlékeztek

A Rákóczi Szövetség és az Esterházy János Emlékbizottság 1991 óta minden évben koszorúzással egybekötött megemlékezést tart a Szép utcai Esterházy-emléktáblánál a mártír sorsú politikus tiszteletére.

Újpesten emlékpark őrzi az embermentő hős emlékét. Mint a koszorúzáson dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester elmondta, Esterházy János történelmi hagyatéka intő példa arra, hogy sosem szabad feladni kötődésünket a magyarságunkhoz. Meg kell becsülnünk a csodálatos örökséget, amit nagyapáink hagytak ránk, ez biztosította a magyarság, a keresztény magyar kultúra fennmaradását és továbbélését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.