2018. november 18., vasárnap
Jenő

Budapest XIII.kerület

Ezüstös Evelin

Salánki Evelin (fehérben) csak a döntőben kapott ki (Fotó: Europen Judo Union)

Salánki Evelin, a Budapesti Honvéd cselgáncsozója ezüstérmet szerzett a European Open elnevezésű versenysorozat római viadalán. Salánki orosz, belga, majd brit ellenfelet győzött le, mielőtt a fináléban kikapott a japán Vada Rinokótól.

Salánki Evelin az Ippon Judo Tatabányától igazolt át a XIII. kerületi klubba. Eleinte a 70, majd a 78 kilogrammban versenyző elsősorban az Európa-kupákon jeleskedett. Három éve a junioroknál, Prágában ezüst-, Pakson bronzéremig jutott, majd 2015-ben rögtön egy győzelemmel mutatkozott be a felnőttek között: Orenburgban aranyérmet szerzett a nagyszámú orosz versenyzőt felvonultató mezőnyben. A sportoló az elmúlt évben szőnyegre lépett a hazai rendezésű világbajnokságon is, sőt tavaly Bukarestben már szerzett egy European Open-bronzérmet, most pedig sikerült eggyel előrébb lépnie.


Kapcsolódó Cikkek

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.

 • Pályaválasztás középfokon

  Pályaválasztás középfokon

  Asztalos, húsipari dolgozó, gázszerelő, magasépítő technikus – mind mind hiányszakma jelenleg hazánkban. Ezekkel, és még 46 mesterséget kínáló oktatási intézménnyel ismerkedhettek meg a kerületi diákok a Ferencvárosi Pályaválasztási Börzén.