EUR: 317,55 Ft
CHF: 279,79 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Budapest XIII.kerület

Ezüstös Evelin

Salánki Evelin (fehérben) csak a döntőben kapott ki (Fotó: Europen Judo Union)

Salánki Evelin, a Budapesti Honvéd cselgáncsozója ezüstérmet szerzett a European Open elnevezésű versenysorozat római viadalán. Salánki orosz, belga, majd brit ellenfelet győzött le, mielőtt a fináléban kikapott a japán Vada Rinokótól.

Salánki Evelin az Ippon Judo Tatabányától igazolt át a XIII. kerületi klubba. Eleinte a 70, majd a 78 kilogrammban versenyző elsősorban az Európa-kupákon jeleskedett. Három éve a junioroknál, Prágában ezüst-, Pakson bronzéremig jutott, majd 2015-ben rögtön egy győzelemmel mutatkozott be a felnőttek között: Orenburgban aranyérmet szerzett a nagyszámú orosz versenyzőt felvonultató mezőnyben. A sportoló az elmúlt évben szőnyegre lépett a hazai rendezésű világbajnokságon is, sőt tavaly Bukarestben már szerzett egy European Open-bronzérmet, most pedig sikerült eggyel előrébb lépnie.


Kapcsolódó Cikkek

 • Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Időre végeznek az M3-as metró felújításával

  Nem igaz a szakszervezetek nyilatkozata arról, hogy a BKV tényként kezeli a késést az M3-as felújításával kapcsolatban – derül ki a BKV Zrt. közleményéből, amelyet a Lokál szerkesztőségébe is eljuttattak.

 • Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapesté lett az Európa legjobb úti célja cím

  Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat – közölte az European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezet Tarlós István főpolgármesterrel levélben, amelyet kedden tettek közzé a budapest.

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.