EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 16., csütörtök
Ábrahám

Belföld

Fazekas Sándor: Máig ható erőt ad 1848 példamutatása

Máig ható erőt ad 1848 példamutatása – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden a tárca 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségén, kedden Budapesten.

Hangsúlyozta, a magyarság összefogása nehéz helyzetben olyan példa, amely a mai napig a nemzet számára fontos összetartó kapocs, megkerülhetetlen kiindulópont.


Hozzátette: a közép-európai régióban a magyarság – ahogy más nép is – gyakran került abba a helyzetbe, hogy történelmi korszakváltásokat követően erőt kell gyűjtenie, újjá kell építenie a számára fontos világot.

Ünnepi beszédében a miniszter kiemelte, a magyarság fennmaradásának kereteit az erős nemzetállam által tudhatja biztonságban, ez a lehetőség 2010-ben újra megnyílt, azóta az ország halad a közös dolgok rendezésében, a gazdaság, a társadalmi problémák megoldásában, mindabban, ami fontos számára.


Lényeges, hogy ez a folyamat ne törjön meg, a 2010-ben kezdődött új korszak folytatódjon – mondta a földművelésügyi miniszter.

Fazekas Sándor szerint a jelenben is fontos, hogy a nemzet alapvető céljait illetően meglegyen az összefogás, amely biztosítja a célok elérését, talán ez 1848 egyik legfontosabb öröksége – fogalmazott a miniszter.

Az ünnepségen Fazekas Sándor miniszter állami és miniszteri kitüntetéseket adott át.

Hárman a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, nyolcan a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, nyolcan a Magyar Arany Érdemkereszt, nyolcan a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vették át.

Ketten Fasching Antal Díjat, hárman Konkoly Thege Sándor Díjat, hárman Pro Alimentis Hungariae Díjat, hatan Újhegyi Imre Díjat, hárman Magyar Agrárgazdaság Minőség Díjat kaptak.

Az Életfa Emlékplakett arany fokozatát ketten, ezüst fokozatát heten, bronz fokozatát tízen vették át, ötvennégyen miniszteri oklevelet kaptak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Kesztyűs koboldok

    A nap képe: Kesztyűs koboldok

    Aranykezű tamarin ikrek (Saguinus midas) születtek a Nyíregyházi Állatparkban. A furcsa kinézetű állatok leginkább kesztyűt viselő, mesebeli koboldokra hasonlítanak, hiszen bundájuk az aranybarna kézfejüket kivéve sötét színű, arcuk szőrtelen és kissé elálló fülük van.

  • „Orbán Viktor Európa vezetőjévé kezd válni”

    „Orbán Viktor Európa vezetőjévé kezd válni”

    Orbán Viktor vezeti azt a rangsort, melyben egy amerikai történész európai politikusokat méltat. Mint fogalmaz, a magyar kormányfő szókimondó stílusával Európa szerte elfogadott konszenzusokat bont le, így véleménye szerint fokozatosan a kontinens vezetőjévé válhat.