2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Tapolca

Fejlesztéssel védte ki a munkaerőhiányt a Bakonyerdő zalahalápi parkettagyára

Új gyártósort adtak át Zalahalápon az állami erdőgazdaság százszázalékos tulajdonában lévő parkettagyárban. A teljes gépsor kapacitása a fejlesztéssel eléri az évi egymillió négyzetmétert. Ennyi lamellát, vagyis parketta-fedőréteget képesek előállítani.

Az állami cég piaci szerepe és eredménye azért kiemelten fontos, mert az állami erődgazdaság kereskedelmi tevékenységéből származó profit a természet, az erdők, a turistautak és látványosságok fejlesztéséhez biztosítanak forrást – mondta az avatóünnepségen dr. Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földprogramért és erdőgazdaságokért is felelős államtitkára.


Hangsúlyozta, hogy a gazdaságnak bármely alapvető számát nézzük, minden területen kivétel nélkül sokkal jobban teljesítünk az utóbbi nyolc évben, mint az azt megelőző időszakban. Továbbá azt is világosan látni, hogy a magyar gazdaság az európai színtéren is magasan az átlag felett teljesít.

És ha ezt az egészet az Európai Unió szintjén is megnézzük, azt látjuk, hogy a magyar gazdaság bőven az uniós átlag felett teljesít.

Fenyvesi Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltje azt mondta, a beruházás munkahelyeket teremt, és a rá eső iparűzési adó miatt is fontos nemcsak Zalahalápnak, hanem a környéknek is. Az új gyártósor ugyan kézi munkaerőt vált ki, de a korábban ezen a területen dolgozókat át tudták csoportosítani a gyár más részlegébe. A zalahalápi parkettagyárnál tehát fejlesztéssel védték ki a munkaerőhiányt.

A beruházás összesen – épületgépészeti megoldásokkal, új gépek beszerzésével együtt – közel 1 milliárd forintba került, amit saját forrásból, illetve hitelből finanszírozott a Bakonyerdő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.