EUR: 322,74 Ft
CHF: 282,06 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Tapolca

Fejlesztéssel védte ki a munkaerőhiányt a Bakonyerdő zalahalápi parkettagyára

Új gyártósort adtak át Zalahalápon az állami erdőgazdaság százszázalékos tulajdonában lévő parkettagyárban. A teljes gépsor kapacitása a fejlesztéssel eléri az évi egymillió négyzetmétert. Ennyi lamellát, vagyis parketta-fedőréteget képesek előállítani.

Az állami cég piaci szerepe és eredménye azért kiemelten fontos, mert az állami erődgazdaság kereskedelmi tevékenységéből származó profit a természet, az erdők, a turistautak és látványosságok fejlesztéséhez biztosítanak forrást – mondta az avatóünnepségen dr. Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium állami földprogramért és erdőgazdaságokért is felelős államtitkára.


Hangsúlyozta, hogy a gazdaságnak bármely alapvető számát nézzük, minden területen kivétel nélkül sokkal jobban teljesítünk az utóbbi nyolc évben, mint az azt megelőző időszakban. Továbbá azt is világosan látni, hogy a magyar gazdaság az európai színtéren is magasan az átlag felett teljesít.

És ha ezt az egészet az Európai Unió szintjén is megnézzük, azt látjuk, hogy a magyar gazdaság bőven az uniós átlag felett teljesít.

Fenyvesi Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltje azt mondta, a beruházás munkahelyeket teremt, és a rá eső iparűzési adó miatt is fontos nemcsak Zalahalápnak, hanem a környéknek is. Az új gyártósor ugyan kézi munkaerőt vált ki, de a korábban ezen a területen dolgozókat át tudták csoportosítani a gyár más részlegébe. A zalahalápi parkettagyárnál tehát fejlesztéssel védték ki a munkaerőhiányt.

A beruházás összesen – épületgépészeti megoldásokkal, új gépek beszerzésével együtt – közel 1 milliárd forintba került, amit saját forrásból, illetve hitelből finanszírozott a Bakonyerdő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.