2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Kecskemét

Fejlesztette gyártókapacitását a kiskunfélegyházi sajtolóüzem

Fejlesztette gyártókapacitását a kiskunfélegyházi Torus Acéltermékgyártó Kft., az 550 millió forint összegű eszközbeszerzés az Európai Unió támogatásával valósult meg – tájékoztatta a társaság az MTI-t.

A kiskunfélegyházi sajtolóüzemben jelenleg évi 12 ezer tonna lemez felhasználásával mintegy hatvanezerféle termék készül. A beruházások a vállalkozás főtevékenységének, a tartályfenekek gyártásának fejlesztését célozták. Vásároltak egy hidraulikus húzóprést és egy gázüzemű léptetőgerendás hevítőkemencét, amely lehetővé teszi a termékspektrum szélesítését. A korábbi 26–1600 milliméteres mellett immár 2800 milliméteres átmérőjű tartályfeneket is képesek gyártani.


A technológiai fejlesztés részeként beszereztek egyebek között egy karusszelmegmunkáló központot, kompresszort hűtve szárítóval, futódarukat, két plazmavágó rendszert, valamint egy szállítórendszert a tartályfenekek hűtéséhez. A beszerzésekhez százszázalékos támogatást nyert el a cég. Molnár László ügyvezető elmondta: a beruházásoknak köszönhetően a meglévő munkahelyeket tízzel bővíthették, jelenleg már 167 embert alkalmaznak.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint a Torus Acéltermékgyártó Kft. nettó árbevétele 2016-ban 3,65 milliárd forint volt, amelynek közel 90 százaléka exportértékesítésből származott. A cég adózott eredménye 250 millió forintot tett ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.