2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Tatabánya

Fejlesztik a VII-es telepet

Útfelújítások, valamint a közvilágítás és egy jelzőlámpás csomópont kiépítésének munkálatai kezdődtek el a VII-es telepi iparterületen.

Az összesen 283 millió forintos projekt megvalósításához több mint 265 millió forint uniós támogatást nyert el a város. A beruházással az önkormányzatnak az a célja, hogy a kisebb tatabányai vagy Tatabánya környéki cégek számára fejlesztési területet biztosítson az ipari parkon kívül.


– A komplex beruházás során több útszakaszt is megújítunk annak érdekében, hogy a terület megfelelően megközelíthető legyen – emelte ki Schmidt Csaba polgármester. – A biztonságos közlekedés és jobb beláthatóság érdekében jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki, a kapcsolódó vízelvezetés és közvilágítás kiépítésével.

A komplex beruházás során több útszakaszt is megújíul annak érdekében, hogy a terület megfelelően megközelíthető legyen

Tatabánya ezzel a beruházással tovább folytatja az elmúlt években elindult városfejlesztési tevékenységét, melyben kiemelt szerep jut a vállalkozások támogatásának.

– A 2014-ben megvalósult adósságkonszolidációs program keretében vállalt kötelezettséget Tatabánya önkormányzata arra, hogy a városban működő vállalkozások véleményének figyelembevételével javítani fogja az iparterületek megközelítését, továbbá a helyi közösségi közlekedés színvonalát – mondta el a fejlesztés előzményét Bencsik János országgyűlési képviselő.

A második ütemben, 2018–2019-ben építik át a Mikovinyi utat, és a régi szénosztályozó területén bevezetik a Tatai útra. Új kiegyenlítő és kopóréteget kap a Rózsa utca, amelyet ki is szélesítenek egy szakaszon, a Mikoviny utca egy hossza is megújul, míg a Vigadó út egy  részén  meg  kell  erősíteni  a  pályaszerkezetet,  egy  szakaszon  pedig teljes pályaszerkezet-cserére van szükség.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.