2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Felfüggesztették Czeglédy Csaba mentelmi jogát

Felfüggesztette Czeglédy Csaba (független) képviselőjelölt mentelmi jogát pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Az NVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Az ülésen 4-en szavaztak a felfüggesztésre, 2-en ellene.


Czeglédy Csaba Vas megye 1. számú egyéni választókerületében, Szombathelyen indul jelöltként, nyilvántartásba vétele csütörtökön vált jogerőssé. Mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész indítványozta az NVB-nél pénteken, mert a jelölt és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán.

Az NVB következetes gyakorlatát folytatva pénteki ülésén azért függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát, mert a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az idei országgyűlési képviselő-választás kiírása előtt történt és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.


Fidesz: Czeglédy Gyurcsány embere

A kormánypárti képviselőcsoport Gréczy Zsolt DK-szóvivő pénteki sajtótájékoztatójára reagált, amelyen elhangzott: a kormány a Czeglédy-üggyel Gyurcsány Ferencet akarja lejáratni, Czeglédy Csaba “egy politikai indíttatású koncepciós per áldozata” és “hős”, aki példát mutat az egész nemzetnek.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, elképesztő, hogy Gyurcsányék hősként ünnepelnek egy “durva adócsalót”, aki csak azért hagyhatta el a börtönt, mert “gátlástalanul” visszaélt a joggal, Gyurcsány és az MSZP segítségével ajánlásokat gyűjtött, hogy képviselőjelöltként kiszabadulhasson.

Czeglédy Csaba valószínűleg a DK-nak gyűjtötte az ellopott milliárdokat – írták, hozzátéve, hogy szerintük Czeglédynek a börtönben a helye, vissza kell kerülnie oda.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek