EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szeged

Féltékenységből törték el diáktársai egy lány arccsontját

Hétfőn ismét megvertek egy diáklányt Szegeden. Most egy általános iskolás lány volt az áldozat. A rendőrség nyomoz, az iskola hallgat. A szülők még keresik a szemtanúkat, de gyermekük védelme érdekében nem szeretnének nyilatkozni.

Hétfő kora délután az újszegedi Gregor József Általános Iskola egyik diákját vették többen is közre egy buszmegállóban, és úgy megverték, hogy eltört az arccsontja.


A közösségi oldalakon sokan mondják el a véleményüket az ügyről

Állítólag hét középiskolás, két fiú és öt lány volt a nyolcadikos kislány támadója. Úgy tudjuk, a támadó diákok a Szegedi SzC Hansági Ferenc Szakképző Iskolájába járnak. Az áldozat iskolájához közeli buszmegállóban várták meg a lányt, és többen is nekiestek. Amikor a veréssel végeztek, az elkövetők felpattantak egy buszra, és elmenekültek a helyszínről. Elmondások alapján a szemtanúk közül többen is a busz oldalát verték, és kiabáltak a buszsofőrnek, hogy álljon meg, mert így elviszi a támadókat, de a sofőr ezt figyelmen kívül hagyva elhajtott.

A lány sérülései nyolc napon túl gyógyulnak. Természetesen rendőri nyomozás is folyik az ügyben, és a megvert lány anyja egy közösségi oldalon még szemtanúkat is keresett. Végül a nyilvánosságtól megrettent, mert attól tart, hogy a lányát újra megvernék, ha nyilatkozna, ezért a sajtó kizárása mellett döntött.


Információink szerint a verekedés oka egyébként egy fiú lehetett, akibe az áldozat és az egyik elkövető is beleszeretett.

A rendőrség megkeresésünkre megerősítette, hogy súlyos testi sértés miatt valóban indult eljárás két fiatalkorúval szemben. Az iskolát – amelynek a támadó gyerekek állítólag a diákjai – is felkerestük, de az intézmény egyik vezetője semmit sem tud az ügyről, így megerősíteni és megcáfolni sem tudta, hogy az elkövetők náluk tanulnak. A Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-t is megkerestük, hogy a sofőrjükről való értesüléseink helyesek-e, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Az ügy többek között azért is felkavaró, mert alig két hete történt hasonló eset Szegeden, amiről az elkövető ismerősei még felvételt is készítettek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.