2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Érd

Felújított óvodák, korszerűsített bölcsődék

Gyakran találkozhatunk mostanában a „családbarát ország” kifejezéssel, értve ez alatt, hogy jó néhány intézkedés születik manapság a gyermekvállalás támogatásától a nevelési költségek mérsékléséig a családok érdekében. Mindehhez azonban nélkülözhetetlen az intézményi háttér fejlesztése – ezen a területen történt több fontos lépés Érden az utóbbi időben.

A térség országgyűlési képviselője, Aradszki András a felújított Kincses Óvoda és Apró Falva Bölcsőde átadása alkalmából adott közre több információt az utóbbi időszak fejlesztési eredményei közül. Egyebek mellett elmondta, hogy az Érdi Kincses Óvoda és az Apró Falva Bölcsőde több ütemben újult meg az elmúlt év nyara óta.


Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője az utóbbi időszak fejlesztési eredményeiről beszélt Fotók: Boros Sándor

A két intézmény energetikai korszerűsítése még a nyáron elkészült, az esztendő utolsó hónapjaiban pedig a belső felújítás történt meg. A második ütemben a csoportszobákat újították fel, majd kicserélték a lámpatesteket és a belső ajtókat.

Az óvodafejlesztésekről, amelyekre 2017 és 2019 között kerül sor, Bács István alpolgármester beszélt.


Bács István alpolgármester részletesen ismertette, hol tartanak az óvoda-felújítások

A Felső-parkvárosi Erdőszéle Óvoda hetvenszázalékos készültségben van, a Fácán közi óvoda pedig már el is készült. Ez utóbbi közelében jelentős átalakítások is lesznek, mivel nemcsak az óvoda, hanem a Batthyány iskola és a mellette lévő sportpálya is teljesen megújul. Ha az új óvodába átköltöznek a gyerekek, akkor a régi épületet lebontják, a helyén épül fel az új általános iskola, a régi helyén pedig középiskolai rész és sportpálya lesz. A lényeg ezekben a fejlesztésekben az, hogy az átalakítások és építések során folyamatos tudjon maradni az intézmények alaptevékenysége: az oktatás és a nevelés.

Több intézményben teljesen lecserélték a csoportszobák berendezését

Az évtizedek óta nem renovált Tárnoki úti Napsugár Óvoda folyamatosan újul meg, mintegy kétszázhatvanmillió forintból. Felújítják a csoportszobákat, bővülni is fog az intézmény, még egy pluszemeletet is kap. Új bútorok és kerti játszóeszközök is érkeznek.

Az apróságok érthető örömmel vették birtokba az új bútorokat, játékokat

Harmincmillió forintos támogatást kap a Pöttömsziget Bölcsőde, hozzáépítenek az intézményhez egy csoportszobát – ide már nyártól 14 új apróságot vehetnek fel. Felújítják a tetőt a Tusculánum Óvodában és százmillió forintból korszerűsítik a Kisfenyves Óvoda energetikai rendszerét.

A játszóudvart egyelőre hó borítja

Mindezen fejlesztésekre – mint az erdmost.hu beszámolójából kiolvasható – az önkormányzat saját forrásai mellett a Modern Városok Program nyújt fedezetet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.