EUR: 312,97 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Tapolca

Fenyvesi Zoltán: Sorsdöntő választás előtt állunk

Közös lakossági fórumot tartott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fenyvesi Zoltánnal, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltjével Tapolcán. Óriási volt az érdeklődés: háromszáz ember hallgatta meg a két politikust.

Sorsdöntő választás előtt állunk, ami a gyerekeink és unokáink jövőjét is meghatározza – kezdte beszédét Fenyvesi Zoltán. A politikus elmondta: ma olyan kormánya van Magyarországnak, amelyik megállította a bevándorlást, és keresztény jövőt szeretne.


Szijjártó Péter is így látja. A külgazdasági- és külügyminiszter szerint „a kérdés az, hogy olyan kormánya lesz-e Magyarországnak, amelyik ezt a harcot meg akarja vívni, vagy olyan, amelyik fel akarja adni, veszélybe sodorva  mindannyiunk biztonságát”. Nem szabad elfelejteni, hogy korábban 400 ezer migráns haladt át Magyarországon, az elmúlt két és fél évben pedig 27 terrortámadás történt Európában – tette hozzá Szijjártó Péter, aki szerint senki, sem az ENSZ, sem az Európai Unió nem mondhatja meg a magyaroknak, hogy kivel akarnak együtt élni. A miniszter kiemelte, hogy nemcsak a külpolitikai pozíciónk, hanem a gazdaságunk is erős.

Fenyvesi Zoltán szerint ez a tapolcai, ajkai és sümegi térségben is látszik, hiszen 2010 óta négy százalékra csökkent a munkanélküliség.

Kapcsolódó Cikkek