2018. augusztus 15., szerda
Mária

Belföld

Fidesz: A jogállamiságot sértő módon szabadul Czeglédy Csaba

A Fidesz szerint a jogállamiság felháborító megsértését jelenti, hogy a milliárdos csalással vádolt Czeglédy Csaba országgyűlési képviselőjelöltté válásával kerülhet szabadlábra az előzetes letartóztatásból.

Budai Gyula, a kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folytatnak büntetőeljárást, mivel “közel 6,3 milliárd forintot lopott, csalt el”.


Hangsúlyozta, Czeglédy Csaba Gyurcsány Ferenc ügyvédje és “egy durva adócsaló”, aki szabadulása módjával visszaél a joggal, ezért vissza kell kerülnie a börtönbe.

A Fidesz képviselője emlékeztetett, Czeglédy Csaba mentelmi joga legkésőbb a parlamenti választás napján, április 8-án jár le, azt megelőzően a legfőbb ügyész kezdeményezheti felfüggesztését, amiről a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) kell döntenie.


Hozzátette, Czeglédy Csaba szabadlábra kerülésével a szökés, illetve elrejtőzés gyanúja is felmerül, hiszen korábban éppen ezért került előzetes letartóztatásba.

Budai Gyula arra a kérdésre, hogy a kormánypárt választási listájáról várhatóan nem lesz kerül be a következő Országgyűlésbe azt válaszolta, megtisztelőnek tartja, hogy a Fidesz listájának 146. helyén szerepelhet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fideszes nyugdíjasok halálát kívánja Homonnay

  Fideszes nyugdíjasok halálát kívánja Homonnay

  Az ellenzéki tüntetések egyik főszervezője, Homonnay Gergely közösségi oldalán osztotta meg botrányos gondolatait szomszédasszonyáról, amiben a nő halálát kívánja, pusztán politikai beállítottsága miatt.

 • Kövér László részvéttáviratot küldött olasz kollégáinak

  Kövér László részvéttáviratot küldött olasz kollégáinak

  Kövér László, az Országgyűlés elnöke kondoleáló táviratot küldött az olasz szenátus elnökének, Maria Elisabetta Alberti Casellatinak, valamint a képviselőház elnökének, Roberto Ficónak a keddi genovai viadukttragédia miatt – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke szerdán az MTI-vel.

 • Emelkedik a gázolaj ára

  Emelkedik a gázolaj ára

  A Mol Nyrt. emeli bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik.