EUR: 317,99 Ft
CHF: 280,78 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Fidesz: Az ellenzék hazug és cinikus a rezsikérdésben

Hazug, hiteltelen és cinikus az ellenzék rezsikérdésben, hiszen azok beszélnek, akik kormányon “sárgacsekk-adósságba” taszították az embereket, folyamatosan növelve a kiadásokat – jelentette ki pénteken Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke reagálva azokra az ellenzéki nyilatkozatokra, amelyek bírálják a téli rezsicsökkentést.

A politikus az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett: a szocialisták kormányon megengedték az akkor még teljes egészében idegen kézben lévő lakossági szolgáltatóknak, hogy “kizsebeljék a magyar embereket”. Mégis folyamatosan bírálják a rezsicsökkentést – kifogásolta.


Emlékeztetett: “az elvtársak azt ígérték, nem lesz gázáremelés”, majd 2002 és 2010 között engedték, hogy tizenötször emeljék a gáz árát, az eredeti háromszorosára.

Akkor a magyarok fordították a fizetésük legnagyobb arányát gázszámlára Európában, ma viszont a harmadik legalacsonyabb ár van Magyarországon. Az “összegyúrt ellenzék” újra Brüsszelt és a multinacionális gázszolgáltatók érdekeit képviselné, ők idegen érdekeket szolgálnak, nem a magyar fogyasztók érdekeit – értékelt.


Felidézte: az Orbán-kormány 2013-ban határozta el a lakossági gáz, távhő és villany árának csökkentését, azóta 25 százalékkal csökkentek az energiaárak. Ezzel családonként összesen legkevesebb 170 ezer forintot spóroltak az emberek, országos szinten pedig több mint 900 milliárd forint maradt a lakosságnál.

A jelenlegi 12 ezer forintos téli rezsicsökkentés angol mintán alapul – mutatott rá -, és ahogy Angliában, úgy Magyarországon is a rendkívüli hideg indokolja a fűtésszámlák csökkentését, amelyet a második negyedévben érvényesít a kabinet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek