EUR: 323,07 Ft
CHF: 283,79 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Belföld

Fidesz: Azok támadják a rezsicsökkentést, akik kormányzásuk alatt csak rezsiemelést hajtottak végre

A Fidesz szerint azok támadják a rezsicsökkentést, akik kormányzásuk alatt csak rezsiemelést hajtottak végre.

A nagyobbik kormánypárt MTI-hez eljuttatott közleményében Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetőjének pénteki nyilatkozatára reagált, aki kifogásolta, hogy a kormány a téli rezsicsökkentésként járó 12 ezer forintot nem adta oda időben a fogyasztóknak, ráadásul az elmúlt években magasan tartott energiaárak miatt nem is ennyit, hanem hetvenezer forintot kellene jóváírnia a háztartások gázszámláin.


A Fidesz közleményében azt írta: azok a szocialisták “beszélnek és támadják a rezsicsökkentést”, akik a választási kampányukban azt ígérték, hogy “nem lesz gázáremelés”, aztán kormányra kerülve háromszorosára emelték a gáz árát.

A Fidesz-KDNP kormány volt az első, amelyik csökkentette a rezsit, az összes többi kormány mindig csak emelte – tették hozzá.


Úgy fogalmaztak: “a rezsicsökkentéssel a gáz, a távhő és az áram árát átlagosan 25 százalékkal csökkentettük. Ma Magyarországon a rezsi az uniós tagállamok közül az egyik legalacsonyabb. A rezsicsökkentés eredményét immár ötödik éve megvédjük, és a rendkívüli hideg miatt téli rezsicsökkentéssel is segítjük a magyar családokat”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek