EUR: 318,12 Ft
CHF: 280,61 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Fidesz: Igaz-e, hogy Czeglédy a DK és az MSZP megbízásából támogatta Kész kampányát?

A Fidesz választ vár Gyurcsány Ferenc DK-elnöktől és a szocialista párt vezetésétől arra, igaz-e, hogy Czeglédy Csaba a DK és az MSZP megbízásából szervezte és finanszírozta Kész Zoltán független országgyűlési képviselő korábbi kampányát – közölte Budai Gyula, a kormánypárt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba, “az MSZP és a DK közös titkos pénztárnoka” korábban részt vett Kész Zoltán veszprémi választási kampányában, szervezte azt, és erős a gyanú, hogy finanszírozta is – mondta Budai Gyula.


Úgy fogalmazott: a börtönben ülő Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, aki “ellopta a diákok pénzét”, “bűnszervezetén” keresztül nemcsak politikai kampánymegrendeléseket teljesített az MSZP-nek és a DK-nak, hanem “önmagukat függetlennek hazudó jelöltek kampányának a finanszírozásában is részt vett”. Budai Gyula szerint ezt abból az “elcsalt” több mint 6 milliárd forintból tette, amit nem fizetett be a költségvetésbe.

“Ez a magyarázata, hogy Gyurcsány Ferenc és az MSZP összezár Czeglédy mögött, és ez a magyarázata, hogy ki akarták hozni őt a börtönből” – mondta a Fidesz képviselője.


Hozzátette, decemberben egy parlamenti igazságügyi bizottsági ülésen már kérdezte az ügyben Kész Zoltánt, de semmilyen konkrét választ nem kapott tőle.

A kormánypárti politikus végül felmutatott egy fotót, amelyen elmondása szerint az látható, hogy a 2015-ös veszprémi időközi parlamenti választás napján Kész Zoltán – aki végül megnyerte a szavazást – és Czeglédy Csaba egy veszprémi étteremben ebédel.

Az országgyűlési választási jelölt- és listaállítással kapcsolatos esetleges visszaéléseket firtató kérdésre Budai Gyula azt válaszolta: ha egy leadott listán az ajánlók nem létező emberek, azt először a Nemzeti Választási Bizottságnak, majd ha bűncselekményre okot adó körülmény áll fenn, a rendőrségnek kell megvizsgálnia.

Az Elios-ügyet vizsgáló ellenzéki bizottság ülését érintő felvetésre a képviselő úgy reagált: az Elios-ügy egy brüsszeli kampányjelentés, Brüsszel ezzel akar beavatkozni a magyar választásba.

Budai Gyula több kérdést is kapott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Bécsben készült Facebook-videójával kapcsolatban. Ezeket azzal hárította el, hogy nem látta a videót, és nem ő szerkeszti Lázár János közösségi oldalát.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Prioritási listát állítottak az emberek a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción, amelynek kérdőívét mintegy 1,4 millióan töltötték ki – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • Nem figyeli meg az állam a turistákat

    Nem figyeli meg az állam a turistákat

    A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) semmilyen vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem tárol és kezel majd, kizárólag statisztikai adatok digitális tárolására lesz alkalmas – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időknek.