2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely nyilatkozzon betelepítési terveikről!

Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjének most kell válaszolnia a bevándorlással, betelepítésekkel kapcsolatos kérdésekre – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.

Hidvéghi Balázs közölte: Karácsony Gergely már elismerte, hogy üresen álló laktanyákba kívánják telepíteni a migránsokat.


A fideszes politikus szerint Karácsony Gergelynek válaszolnia kell, egyeztetett-e brüsszeli tisztségviselőkkel, hogy egy esetleges kormányváltás esetén hol helyeznék el a migránsokat. Továbbá adott-e át Brüsszelnek információkat a magyarországi üres laktanyák befogadóképességéről. Ugyanis – mint Hidvéghi Balázs fogalmazott – az adatok szerint a laktanyák befogadóképessége körülbelül 10 ezer, s a legújabb brüsszeli javaslat szerint Magyarországnak pont ennyi embert kellene befogadnia.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Prioritási listát állítottak az emberek a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción, amelynek kérdőívét mintegy 1,4 millióan töltötték ki – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • Nem figyeli meg az állam a turistákat

    Nem figyeli meg az állam a turistákat

    A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) semmilyen vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem tárol és kezel majd, kizárólag statisztikai adatok digitális tárolására lesz alkalmas – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időknek.