2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Fidesz: Kész Zoltán kampányát Czeglédy lopott pénzéből finanszírozták

A Fidesz szerint Kész Zoltánnak le kell mondania a képviselőjelöltségről, miután kiderült, hogy veszprémi kampányát Czeglédy Csaba “lopott pénzéből” finanszírozták – nyilatkozta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn a közmédiának.

Hidvéghi Balázs azt mondta: egy hétfőn napvilágot látott felvételen az hallható, hogy Kész Zoltán kampányát Veszprémben gyakorlatilag “Czeglédy lopott pénzéből, bűnözők pénzéből finanszírozták”. “Ez elképesztő, példátlan választási visszaélés, véleményünk szerint Kész Zoltánnak azonnal le kellene mondania a képviselőjelöltségről, elfogadhatatlana az, hogy valaki lopott pénzből, bűnözők pénzéből kampányoljon” – fogalmazott.


Hangsúlyozta: Czeglédy Csaba egy bűnszervezetet működtetett, így nem hiába mondják régóta, hogy valójában baloldal titkos pénztárnokáról van szó, és ez egy párt-, illetve kampányfinanszírozási botrány.

Arról, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke állítása szerint semmiről sem tudott, Hidvéghi Balázs azt mondta: nem véletlen, hogy amikor Czeglédy Csabát rövid időre kiengedték a mentelmi joga miatt, akkor “első útja” Gyurcsány Ferenchez vezetett, beszéltek személyesen és telefonon is. Nem véletlen, ahogy az sem, hogy más baloldali szereplők is a nagy vehemenciával állnak ki emellett a bűnöző mellett – tette hozzá.


A pestisracok.hu hétfőn írt arról, hogy a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsított Czeglédi Csaba az általa vezetett Humán Operátor Zrt.-n keresztül vezette és finanszírozta Kész Zoltán “álcivil” jelölt 2015-ös, veszprémi választási kampányát. A portál által nyilvánosságra hozott videón a tanú, akinek csupán a keze látható a képen és a hangját is eltorzították, azt állítja, hogy a Humán Operátor és az alá rendelt cégek és iskolaszövetkezetek – elsősorban diákok bevonásával – aktívan részt vettek a kampányban, amelynek végén Kész Zoltánt országgyűlési képviselővé választották.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

    Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.

  • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

    A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.