EUR: 317,99 Ft
CHF: 280,78 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Fidesz: Szél Bernadett a bankok elszámoltatását sem szavazta meg

Az a Szél Bernadett ígérget most fűt-fát a devizahiteleseknek, aki azt sem szavazta meg, hogy a bankok elszámoltatatásának eredményét visszakapják a devizahitelesek, és az adósok védelmében forintosítsuk a devizahiteleket – hívta fel a figyelmet a Fidesz-frakció pénteken.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja a devizakárosultak elleni végrehajtások azonnali leállítását követeli és egy 260 milliárd forintos alapot hozna létre a károsultak megsegítésére abból a forrásból, amelyre a Magyar Nemzeti Bank tett szert a hitelek forintosításakor.


A Fidesz parlamenti képviselőcsoportja ezt úgy kommentálta, Szél Bernadett csak egy újabb “kiábrándító baloldali politikus”, aki a külföldi érdekeket védi, és annak a Soros Györgynek dolgozott, aki spekulációval és mások tönkretételével szerezte vagyonát.

Közölték továbbá, hogy Magyarországon jelenleg is kilakoltatási moratórium van érvényben, és a bírósági végrehajtási törvény tavaly áprilisi módosításának köszönhetően a bankok nem árverezhetik el áron alul az ingatlanokat.


További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek