EUR: 317,49 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Sopron

Firtl Mátyás: A magyarok nem akarják, hogy bevándorlóország legyünk

Magyarország ma jóval erősebb, mint 2010-ben volt, de a fenyegetettségünk is lényegesen nagyobb – többek között erről beszélt lapunknak Firtl Mátyás. A parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke elmondta, a nem szűnő népvándorlás veszélyezteti eredményeinket, otthonainkat, mindennapjaink nyugalmát.


– A jövőben is kötelességünk megvédeni az országhatárt, Magyarországot, amint azt Európában csaknem egyedüliként eddig is eredményesen tettük – kezdte Firtl Mátyás, az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke. Hozzátette, Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz–KDNP-kormány a migránsválság legelső pillanatától határozottan és elkötelezetten mindent megtett Magyarország megvédéséért.
A migránsválság kérdéskörének egyik legszakavatottabb ismerőjeként Firtl Mátyás elmondta: a jog minden erejét és lehetőségét hatékonyan fordítják arra, hogy a betolakodóktól megvédjék a magyarokat. A fizikai határvédelem a kerítésnek, a rendőrök és a honvédok elkötelezettségének, jelenlétének köszönhetően bevált.


– Magyarország miniszterelnöke derekasan helytállt a nemzetközi támadások kereszttűzében is: megvédte a magyar érdekeket a migránspárti politikusok diplomáciai ügyeskedései, a zsarolások, nyílt fenyegetések ellenében. Eredményesen léptünk fel Magyarország védelmében. Mindezt azért tehettük, mert a magyar emberek egybehangzó véleménye, támogatása adott ehhez felhatalmazást és erőt. Mi a magyar emberek akaratát hajtjuk végre, akiket erről megkérdeztünk. A magyar emberek óhaja egyértelmű: nem akarják, hogy Magyarország bevándorlóország legyen – fejtette ki az alelnök.
Firtl Mátyás a Stop Soros törvénytervezet kapcsán elmondta, a fő cél, hogy érvényesítsék a magyar emberek nemzeti konzultáción is kifejezett akaratát, és megvédjék Magyarország biztonságát.

Firtl Mátyás szerint egyértelmű a magyar emberek akarata
Fotó: G. T.

– A törvény szigorúan fellép mindenféle migrációt szervező, támogató és finanszírozó tevékenység ellen. Ilyen tevékenységhez belügyminiszteri engedély kell, ahhoz pedig nemzetbiztonsági vizsgálat szükséges. A migrációval foglalkozó szervezeteknek bevándorlási finanszírozási illetéket kell fizetniük, és a belügyminiszter idegenrendészeti távoltartást rendelhet azon személyek ellen, akik Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit sértik vagy a közérdeket veszélyeztetik – tette hozzá Firtl Mátyás. – Legutóbb a belga miniszterelnök adott ultimátumot Közép-Európának. Erővel kényszerítenének bennünket 10 ezer migráns befogadására. Nem engedünk semmilyen  zsarolásnak. Számunkra Magyarország az első! Harcolni fogunk azokkal, akik meg akarják változtatni Magyarország és Európa keresztény identitását, és ehhez már szövetségesekre is leltünk a V4-ben.


Firtl Mátyás szerint a miniszterelnök helytállt a nemzetközi támadások kereszttűzében is
Fotó: FM

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.