EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,07 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Kecskemét

Fitkonyhával reformálnák a jövőt

Robotkéz, Fitkonyha, éjjellátó kamera rendszerű Séfbot, Szociális farm és Boszorkánykonyha. Ezekkel a projektekkel tennék szebbé és jobbá életünket a kecskeméti régió 4. osztályos diákjai.

A Mathias Corvinus Collegium felhívására jelentkeztek a fiatalok a FIT Kaland Országos Tehetségverseny regionális megmérettetésére. Az eredményhirdetésen Horváth Beáta, a Fiatal Tehetség Program kecskeméti régióvezetője elmondta: a verseny olyan hiánypótló területeket céloz meg, amelyek az oktatásban hangsúlyosak.


– Pályamunkákat kellett benyújtaniuk, amelyek szorosan kapcsolódnak a tehetségprogram kurzusaihoz. Csak hogy párat említsek: robotika, pénzügyi, internethasználati, egészségügyi tudatosság és természettudományos kísérletek…

A gyerekek sokat készültek a versenyre és az eredményhirdetésen is bemutatták munkáikat.
fotók: Banczik Róbert

Ezeket a területeket céloztuk meg, ezeken a területeken nyújthattak be pályázatokat – mondta Horváth Beáta.


A versenyre több mint 15 csapat jelentkezett a Széchenyivárosi Arany János Általános Iskolából, a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskolából és a Belvárosi Zrínyi Általános Iskolából. Nem akármilyen neveket választottak maguknak a diákok, a legjobbak között szerepelt a Bankkártya, a Gyalogkakukk, az Unikornisok, a Szörfösök, de végül mégis a legjobban csengő nevű nyert: a Magnetboys csapat megy az országos döntőre.

A Magnetboys csapata mehet az országos döntőre

– Erre a versenyre többféle kísérletet végeztünk el. Elsősorban a tűzsárkányt, a buborékpartit, de a növényeknek, illetve különféle tárgyaknak a színtartalmát és a sűrűséget is megmérték, szivárványmérés és szivárványkészítés is volt – emelte ki a tízéves Inoka Botond a Magnetboys csapatból.

A kecskeméti csapat nagyon örült, mivel sokat készültek a versenyre. A kísérletek során pedig sokat tanultak a diákok, megtudták, mi az a hamuzsír, a kősav és a kalcium-nitrát. A győztesek még nem tudják, hogy mivel készülnek majd a döntőre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.