2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Zalaegerszeg

Fokozottan figyelnek a hajléktalanokra

Közel mínusz húszfokos hideget mérhettünk Zalában, ilyenkor az utcán élőknek esélyük sincs átmelegedni, azoknak pedig, akiknek elfogyott a tűzifájuk vagy hideg, fűtetlen lakásokba szorultak, ugyancsak keserves átélni a hetek óta tartó extrém hideget.

Emberségből bizony ilyenkor vizsgázhatunk igazán. Kardos Ádámtól, a Vöröskereszt Hajléktalanok Gondozási Központjának vezetőjétől megtudtuk, közel 50-60 főt látnak el folyamatosan az utcákon meleg étellel, ha kell, pokrócokkal, ruházattal, mert sajnos vannak olyanok, akik ilyenkor is inkább a vasútállomáson, sátorban, összetákolt házikóban, gyárépületben vagy romos házban húzzák meg magukat.


Az étel és a meleg tea osztása 19 órakor kezdődött, és éjszakába nyúlóan tartott. A hajléktalanszálló telt házzal üzemel, ám mindenkit befogadnak, helyhiány miatt senkit sem utasítanak el.

Fotó: Inhof András

Fotó: Inhof András

Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.