EUR: 319,58 Ft
CHF: 282,46 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Folyamatosan mosdatják Gyurcsányék Czeglédyt

A baloldali politikusok és a hozzájuk hű médiumok napok óta próbálják mosdatni az adócsalásért egyszer már jogerősen elítélt és most egy hasonló ügy miatt előzetesben ülő MSZP–DK-s politikust és ügyvédet, Czeglédy Csabát. A valóság azonban rájuk cáfol.

Tovább folyik az ellenzéki hiszti Czeglédy Csaba letartóztatása miatt. Szerdán Simicska Lajos Hír TV-jében  szürreális beszélgetés folyt a baloldali politikusok ügyeit rendszeresen vállaló ügyvéd, Zamecsnik Péter és Kálmán Olga között. A jobbikos milliárdoshoz igazolt műsorvezető próbálta „koncepciós ügyként”, a jogállam megcsúfolásaként aposztrofálni a baloldal pénztárnokaként emlegetett Czeglédy újbóli letartóztatását.


MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

– Van egy rossz hírem… – kezdte válaszát minden alákérdezésre Zamecsnik Péter, aki házigazdája minden igyekezete ellenére megerősítette: a nyomozási bírónak minden oka és joga megvolt arra, hogy a választási indulással a rácsok mögül kicsempészett Czeglédyt újra előzetes letartóztatásba helyezze.

Mint ismert: a Gyurcsány-birodalom által kölcsönökkel, anyagilag is támogatott Czeglédy-féle Human Operator az ügyészség gyanúja szerint több mint hatmilliárdnyi közterhet csalt el a diákszövetkezetekre kiépített bűnszervezetben, ráadásul az egykori ügyvédet még egy újabb gazdasági bűncselekménnyel is meggyanúsították.


MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kálmán Olga azonban nemcsak a Zamecsnik Péterrel, hanem a Kunhalmi Ágnessel folytatott beszélgetésénél is szóba hozta Czeglédy Csabát (akit nem mellesleg korábban már jogerősen elítéltek adócsalásért, amit szintén iskolaszövetkezeteknél követett el). A műsorvezető felvetette: az MSZP léptesse vissza szombathelyi jelöltjét a függetlenként induló gyurcsányista ügyvéd javára. A párt budapesti elnöke nem igazán értette, miért is kellene ezt megtenniük.
– Én hibának tartanám, ha visszalépne, de ez az én véleményem – szögezte le, miután Kálmán Olga nem éppen pártatlan riporteri szerepbe helyezkedve percekig győzködte az MSZP-st arról, hogy igenis lépjenek vissza, és támogassák a börtönben sínylődő Czeglédyt. Kunhalmit láthatóan megfogta Kálmán Olga felvetése, nem is tudott konkrét választ adni, pedig a hétvégén még a Czeglédy melletti szimpátiatüntetésre is elment.

Az mindenesetre látszik, hogy a baloldali politikusok rettegnek attól, hogy Czeglédy elkezd beszélni. A fideszes Budai Gyula szerint Czeglédy korábban részt vett Kész Zoltán veszprémi választási kampányában, szervezte azt, és erős a gyanú, hogy finanszírozta is.

– Ez a magyarázata, hogy Gyurcsány Ferenc és az MSZP összezár Czeglédy érdekében, és ez a magyarázata, hogy ki akarták hozni őt a börtönből – állítja.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében – nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  • A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik: egyre többfelé a maximumok is fagypont körül alakulnak majd. Emellett változékony lesz az időjárás: napsütés, de eső, havazás is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön jutattak el az MTI-nek.