EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Miskolc

Folytatódik a nyomortelepek felszámolása

Újabb négy kiürített épületet dózeroltak le a számozott utcákban. Az itt lévő 270 lakásból több mint százat elbontott az önkormányzat, ötvenkettő pedig már üres. Áprilistól újabb 11 lakásból kezdődnek meg a kilakoltatások. 

Hubay György önkormányzati képviselő, a rendészeti bizottság elnöke elmondta, a város más nyomortelepein eddig több mint száz ingatlant bontottak le. A nyomortelepek eltüntetésével megszűnnek a szeméthegyek, valamint tovább javul a közbiztonság, tette hozzá a képviselő. A biztonság megteremtése kiemelten fontos a városvezetésnek.


Bontás a számozott utcában, háttérben az épülő diósgyőri stadion – fotó: MTI

 

Kriza Ákos polgármester február végi évértékelőjén úgy fogalmazott, hogy 2002 és 2010 között gombamód szaporodtak a nyomortelepek Miskolcon. Ezeket pedig ellepték a bűnözők és az együttélés normáit betartani képtelen emberek. Miskolc ma már biztonságos város, ezért sokat kellett dolgozni.

A nyomortelepek megszüntetését a program kezdetekor 35 ezer miskolci támogatta aláírásával. A munka folytatódik, a következő néhány hónapban a tervek szerint további 10 lakást fognak lebontani.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.