EUR: 322,65 Ft
CHF: 282,40 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Miskolc

Folytatódik a nyomortelepek felszámolása

Újabb négy kiürített épületet dózeroltak le a számozott utcákban. Az itt lévő 270 lakásból több mint százat elbontott az önkormányzat, ötvenkettő pedig már üres. Áprilistól újabb 11 lakásból kezdődnek meg a kilakoltatások. 

Hubay György önkormányzati képviselő, a rendészeti bizottság elnöke elmondta, a város más nyomortelepein eddig több mint száz ingatlant bontottak le. A nyomortelepek eltüntetésével megszűnnek a szeméthegyek, valamint tovább javul a közbiztonság, tette hozzá a képviselő. A biztonság megteremtése kiemelten fontos a városvezetésnek.


Bontás a számozott utcában, háttérben az épülő diósgyőri stadion – fotó: MTI

 

Kriza Ákos polgármester február végi évértékelőjén úgy fogalmazott, hogy 2002 és 2010 között gombamód szaporodtak a nyomortelepek Miskolcon. Ezeket pedig ellepték a bűnözők és az együttélés normáit betartani képtelen emberek. Miskolc ma már biztonságos város, ezért sokat kellett dolgozni.

A nyomortelepek megszüntetését a program kezdetekor 35 ezer miskolci támogatta aláírásával. A munka folytatódik, a következő néhány hónapban a tervek szerint további 10 lakást fognak lebontani.

Kapcsolódó Cikkek