EUR: 321,62 Ft
CHF: 281,85 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Békéscsaba

Folytatódik az M44-es építése

Tavasszal kezdődhet az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros–Békéscsaba közötti szakaszának kivitelezése, a múlt héten átadták a munkaterületet a közbeszerzésen nyertes kivitelezőnek, a Duna Aszfalt Kft.-nek – mondta Dankó Béla (Fidesz) országgyűlési képviselő.

Dankó Béla közölte, hogy mivel a közbeszerzési eljárás csaknem egy évvel tovább tartott a tervezettnél, így az átadási határidő 2021. január 31-re változott. A 18 kilométeres szakaszon a régészeti feltárás és a lőszermentesítés már meg is indult – emelte ki, majd hozzátette, hogy a szakasz nettó 41 milliárd forint belföldi forrásból valósul meg.


Dankó elmondta, hogy az M44-es Kondoros–Tiszakürt közti 62 kilométeres szakasza amelyre 145,68 milliárd forintot fordítanak az ütemterv szerint halad, befejezése 2019 harmadik negyedévére várható.

Az épülő M44-es gyorsforgalmi út Csabacsűd közelében
MTI Fotó: Rosta Tibor

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) tájékoztatása szerint a szakaszon 49 híd és egy 450 méter hosszú acél ívhíd épül, a cölöpözés több helyen már elkészült, és zajlik a pillérek kialakítása is.


Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője és Dankó Béla, a térség fideszes országgyűlési képviselője
MTI Fotó: Rosta Tibor

A harmadik, Tiszakürt–Lakitelek közötti 10 kilométeres szakaszra nemrég írták ki a közbeszerzést közölte Dankó Béla. Itt a feladat része egyebek mellett egy új tiszai híd tervezése és építése, továbbá a nyertesnek meg kell építenie a lakitelki mérnökségi telepet is. A tervezésre és kivitelezésre 32 hónapot határozott meg a NIF. Az M44-es gyorsforgalmi út 110 kilométer hosszú lesz, 54,6 kilométernyi fejlesztés Békés megyében valósul meg.

Az út Nagykőröstől kiindulva az M5-ös autópályát fogja összekötni Békéscsabával, majd később folytatódhat a román határ felé
MTI Fotó: Rosta Tibor

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.