EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,07 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Fontos a rendszeres mozgás

A dunaújvárosi Danubius KSE tollaslabda-szakosztálya is részt vett a Hiszek Benned programban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága által szervezett kezdeményezés középpontjában az utánpótláskorú versenyzők állnak. 

Második alkalommal csatlakozott a Hiszek Benned elnevezésű programhoz a Danubius KSE tollaslabda-szakosztálya. A kezdeményezés bevallott célkitűzése az egészséges életmódra nevelés, a tehetséggondozás és a társadalmi felzárkóztatás. Ezt a versenysportokban részt vevő utánpótláskorú atléták mellett a tömegsport népszerűsítésén keresztül kívánják megvalósítani, ami a népegészségügyi mutatókat is jelentősen javíthatná. A Gárdonyi iskolában a közelmúltban tartott rendezvényen a tollaslabdával ismerkedhettek meg az érdeklődők.


A tollaslabdával ismerkedhettek a Gárdonyi iskolában az érdeklődők (fotó: Danubius KSE)

Elsősorban a fiatalabb korosztályt várták az eseményre, hiszen már az általános iskolás vagy még ifjabb gyermekek számára is fontos, hogy megszerettessék velük a rendszeres mozgást, „elhúzzák” őket a számítógép monitorja, a tv képernyője elől. Emellett a Danubius KSE természetesen a felnőtteket is várta a rendezvényre, hogy – miként a szervezők fogalmaznak – „egy testi-lelki harmóniát biztosító közös tevékenységhez” csatlakozhassanak. Az egyesület nemcsak a Hiszek Benned program kapcsán, hanem folyamatosan várja azokat a felnőtteket és gyerekeket, akik érdeklődnek a tollaslabda iránt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.