2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Dunaújváros

Fontos a rendszeres mozgás

A dunaújvárosi Danubius KSE tollaslabda-szakosztálya is részt vett a Hiszek Benned programban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága által szervezett kezdeményezés középpontjában az utánpótláskorú versenyzők állnak. 

Második alkalommal csatlakozott a Hiszek Benned elnevezésű programhoz a Danubius KSE tollaslabda-szakosztálya. A kezdeményezés bevallott célkitűzése az egészséges életmódra nevelés, a tehetséggondozás és a társadalmi felzárkóztatás. Ezt a versenysportokban részt vevő utánpótláskorú atléták mellett a tömegsport népszerűsítésén keresztül kívánják megvalósítani, ami a népegészségügyi mutatókat is jelentősen javíthatná. A Gárdonyi iskolában a közelmúltban tartott rendezvényen a tollaslabdával ismerkedhettek meg az érdeklődők.


A tollaslabdával ismerkedhettek a Gárdonyi iskolában az érdeklődők (fotó: Danubius KSE)

Elsősorban a fiatalabb korosztályt várták az eseményre, hiszen már az általános iskolás vagy még ifjabb gyermekek számára is fontos, hogy megszerettessék velük a rendszeres mozgást, „elhúzzák” őket a számítógép monitorja, a tv képernyője elől. Emellett a Danubius KSE természetesen a felnőtteket is várta a rendezvényre, hogy – miként a szervezők fogalmaznak – „egy testi-lelki harmóniát biztosító közös tevékenységhez” csatlakozhassanak. Az egyesület nemcsak a Hiszek Benned program kapcsán, hanem folyamatosan várja azokat a felnőtteket és gyerekeket, akik érdeklődnek a tollaslabda iránt.

Kapcsolódó Cikkek