EUR: 322,89 Ft
CHF: 284,70 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb Szolnok

Fontos fejlesztésekről döntöttek a képviselők

Soron kívüli ülést tartott nemrégiben Szolnok Megyei Jogú Városának közgyűlése. A 15 napirendi pont között szerepelt a gazdasági társaságok 2018. évi támogatási szerződéseinek jóváhagyása és a Szigligeti Színház felújításával kapcsolatos előterjesztés is.

Elfogadták a képviselők az M4-es gyorsforgalmi út megvalósításához szükséges intézkedésekről szóló előterjesztést, majd döntöttek egy a Varga Katalin Gimnáziumot is érintő témában. E szerint az intézmény megkapja a járási hivatal foglalkoztatási osztályának korábban helyet adó mintegy 700 négyzetméteres épületet, ahol újabb tantermeket alakítanak ki. Így az iskola méretének növelésével megnyílhat az út egy tornaterem építése előtt.


Soron kívüli ülést tartott a közgyűlés

Öt alapítvány, köztük az Esély a Díjhátralékosoknak Közalapítvány kap a várostól támogatást, és jóváhagyta a testület a gazdasági társaságok – Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a RepTár, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Szolnok Televízió és a Szigligeti Színház – 2018. évi támogatási szerződéseit is.

Elfogadták a képviselők a Modern Városok Program keretében a Szolnoki Művésztelep fejlesztése című projekttel, valamint a Szigligeti Színház felújításával kapcsolatos döntésekről szóló előterjesztést.

Ferenczné Teleky Évának, a Szolnok Városi Óvodák (SZVÓ) igazgatójának vezetői megbízása 2018. július 31-én lejár, ezért kiírják az SZVÓ magasabb vezetői megbízására vonatkozó pályázatot is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.