2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Szolnok

Fontos fejlesztésekről döntöttek a képviselők

Soron kívüli ülést tartott nemrégiben Szolnok Megyei Jogú Városának közgyűlése. A 15 napirendi pont között szerepelt a gazdasági társaságok 2018. évi támogatási szerződéseinek jóváhagyása és a Szigligeti Színház felújításával kapcsolatos előterjesztés is.

Elfogadták a képviselők az M4-es gyorsforgalmi út megvalósításához szükséges intézkedésekről szóló előterjesztést, majd döntöttek egy a Varga Katalin Gimnáziumot is érintő témában. E szerint az intézmény megkapja a járási hivatal foglalkoztatási osztályának korábban helyet adó mintegy 700 négyzetméteres épületet, ahol újabb tantermeket alakítanak ki. Így az iskola méretének növelésével megnyílhat az út egy tornaterem építése előtt.


Soron kívüli ülést tartott a közgyűlés

Öt alapítvány, köztük az Esély a Díjhátralékosoknak Közalapítvány kap a várostól támogatást, és jóváhagyta a testület a gazdasági társaságok – Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a RepTár, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Szolnok Televízió és a Szigligeti Színház – 2018. évi támogatási szerződéseit is.

Elfogadták a képviselők a Modern Városok Program keretében a Szolnoki Művésztelep fejlesztése című projekttel, valamint a Szigligeti Színház felújításával kapcsolatos döntésekről szóló előterjesztést.

Ferenczné Teleky Évának, a Szolnok Városi Óvodák (SZVÓ) igazgatójának vezetői megbízása 2018. július 31-én lejár, ezért kiírják az SZVÓ magasabb vezetői megbízására vonatkozó pályázatot is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.