EUR: 322,27 Ft
CHF: 284,13 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Szolnok

Fontos fejlesztésekről döntöttek a képviselők

Soron kívüli ülést tartott nemrégiben Szolnok Megyei Jogú Városának közgyűlése. A 15 napirendi pont között szerepelt a gazdasági társaságok 2018. évi támogatási szerződéseinek jóváhagyása és a Szigligeti Színház felújításával kapcsolatos előterjesztés is.

Elfogadták a képviselők az M4-es gyorsforgalmi út megvalósításához szükséges intézkedésekről szóló előterjesztést, majd döntöttek egy a Varga Katalin Gimnáziumot is érintő témában. E szerint az intézmény megkapja a járási hivatal foglalkoztatási osztályának korábban helyet adó mintegy 700 négyzetméteres épületet, ahol újabb tantermeket alakítanak ki. Így az iskola méretének növelésével megnyílhat az út egy tornaterem építése előtt.


Soron kívüli ülést tartott a közgyűlés

Öt alapítvány, köztük az Esély a Díjhátralékosoknak Közalapítvány kap a várostól támogatást, és jóváhagyta a testület a gazdasági társaságok – Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a RepTár, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Szolnok Televízió és a Szigligeti Színház – 2018. évi támogatási szerződéseit is.

Elfogadták a képviselők a Modern Városok Program keretében a Szolnoki Művésztelep fejlesztése című projekttel, valamint a Szigligeti Színház felújításával kapcsolatos döntésekről szóló előterjesztést.

Ferenczné Teleky Évának, a Szolnok Városi Óvodák (SZVÓ) igazgatójának vezetői megbízása 2018. július 31-én lejár, ezért kiírják az SZVÓ magasabb vezetői megbízására vonatkozó pályázatot is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.