2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Szombathely

Fontos gólokat dobtak az aligátorok

Az OB I-ben maradás érdekében rendkívül fontos meccset játszottak és nyertek meg március első hétvégéjén az aligátorok. Az E.ON OB I-es vízilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának 2. fordulójában a Szeged vendége volt a szombathelyi pólócsapat.

A sereghajtó Contitech Szeged még nem szerzett pontot a bajnokságban, az alapszakaszban mind a 14 találkozójukat elveszítették, a középszakasz első körében pedig 11-5-re kikaptak Kaposváron. Az AVUS három győzelemmel tarsolyában a Kovács B., Ekler B., Takács, Kiss Cs., Baj, Basara, Ukumanov kezdőcsapattal és a Galambos G., Polovic, Sági, Garancsy, Hajmási, Kurucz cserékkel, Matajsz Márk vezetőedző irányításával vágott neki a szegedi bajnokinak.


Kitettek magukért az Aligátorok Fotó:aligator.hu

Az első negyedben Ukumanov szerzett vezetést akcióból, majd büntetőből egyenlítettek a hazaiak, azután 1-1 után sokáig semmi feljegyzendő esemény nem történt. A játékrész végén Ekler és Polovic kétszer is akcióból bizonyította, hogy előbbre tart a szombathelyi vízilabda, majd a szegediek emberelőnyből szépítettek: 2-4. A második negyedben Baj emberelőnyből szerezte meg az 5. AVUS-gólt, majd büntetőből szépítettek: 3-5. Ezután Ukumanov megúszásból, Basara pedig büntetőből növelte a fölényt, a szünetben 3-7 volt az állás.

A cél az OB I-ben maradás Fotó:aligator.hu

A második félidő elején újra Polovic és Ukumanov góljai következtek, majd Zsigri, Farkas és Korbán szépített: 6-9. Aztán Garancsy és megint Polovic tette helyre az erőviszonyokat: 6-11. A negyedik negyed elején Baróthy szépített, majd újra Garancsy lőtt gólt: 7-12. Ezután még Vidovics szépített, majd Ukumanov állította be a végeredményt: 8-13!


Ezután az AVUS hazai környezetben folytatta az alsóházi rájátszást, március 7-én az alsóházat vezető csapat, a PVSK volt az ellenfél. A Pécs végül nyolc góllal nyerte a 3. fordulót.

Kapcsolódó Cikkek