EUR: 314,27 Ft
CHF: 276,47 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Külföld

Franciaország: a hamburger népszerűbb mint a baguette!

Noha a franciák rendkívül büszkék gasztronómiai hagyományaikra, tavaly mégis több amerikai stílusú hamburger fogyott Franciaországban, mint hagyományos sonkás baguette szendvics, amire korábban még sosem volt példa – derült ki egy tanulmányból.

A Gira Conseil tanácsadó cég adatai szerint tavaly csaknem 1,46 milliárd hamburgert fogyasztottak el Franciaországban, 14-szer többet, mint tíz évvel ezelőtt, míg a baguette-ből készült sonkás szendvicsből “mindössze” 1,22 milliárdot adtak el.


“A sonkás baguette szendvics igazi francia tradíció” – mondta Bernard Boutboul, a Gira Conseil vezetője. “A franciák azonban most teljesen odavannak a burgerért, amely ma már mindenhol megtalálható a gyorsétkezdéktől kezdve egészen a Michelin-csillagos éttermekig” – tette hozzá a szakember.

Boutboul szerint a franciaországi éttermek 80 százalékának az étlapján szerepel ma már legalább egy burger, olykor egy kis “csavarral” fűszerezve. Elmondta: “gyakran csinálják magas minőségű húsból és drága kenyérből. Igyekszünk franciás termékké tenni”.

Kapcsolódó Cikkek