EUR: 333,60 Ft
CHF: 304,11 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Extra

Gábor Zsazsa gyógyszeresüvegcséit is elárverezi a férje

Elárverezik Gábor Zsazsa hagyatékát. A magyar származású hollywoodi filmdíva halála után 16 hónappal férje, Frédéric von Anhalt herceg mintegy ezer tárgyat bocsát árverésre, többek között ékszereket, de még a színésznő gyógyszeres üvegcséit is.  

Gábor Zsazsa Amerika egyik első szexszimbóluma volt, néhányan úgy gondolják, Kim Kardashian is tőle tanulta a „szakma” csínját-bínját. A Budapesten született filmdíva, Magyarország egykori szépségirálynője 2016 decemberében, 99 éves korában halt meg. Utolsó, egyben kilencedik férje, Frédéric von Anhalt herceg állítja, az árverést halála előtt épp Zsazsa javasolta neki, ezért lelkiismeret-furdalás nélkül válik meg felesége holmijaitól. A herceg egyébként azt mondta, korábban mindenről egyeztetett a színésznővel, aki külön kérte, hogy amiből csak tud, csináljon pénzt. – Nagyon nehéz ez számomra, hiszen 35 évig éltem ezek között a tárgyak között, amelyek mind a feleségemre emlékeztetnek. Amíg Zsazsa még nem volt ágyhoz kötve, sokszor maga törölte róluk a port, szerette őket. Emlékszem, egy napon, amikor arra kért, nézzük meg a porcelánjait, meglepődött, hogy még egy darab sem hiányzik. Megkérdezte tőlem, miért nem adom el azokat, és érzem jól magam az árukból. Megígértem neki, hogy amíg csak él, minden így marad, és így is lett. Most azonban el kell költöznöm, és szeretném, ha Zsazsa dolgai jó kezekben lennének, hiszen ő sem akarná, hogy a sarokban egy dobozban heverjenek – mondta Anhalt herceg.


Profimedia, Zuma Press – Archives

 

Profimedia, Caters News

Zsazsa az 1960-as években ajándékba kapta ezt a nyakláncot, amelyet az 1970-ben megjelent könyvének borítóján is viselt. A kikiáltási ára 107 ezer forint.

Profimedia, Caters News

Ronald Reagan egykori amerikai elnök egyszer egy nyerget ajándékozott a dívának, aki azt a haláláig megőrizte. Ennek kikiáltási ára 28 ezer forint.


Fotó: Heritage Auctions

Profimedia, Caters News

 

Ha valaki a vitrinjében szeretné tartani Gábor Zsazsa jogosítványát és útlevelét, most megteheti. A jogosítvány 1989-ből való, kikiáltási ára 21 ezer forint. Az útlevél 1961-es, amelyet már 8 ezer forintért meg lehet venni. Mivel Zsazsa igazi díva volt, és nem volt mindegy neki, milyen fotó készül róla, profi fotóshoz ment, hogy elkészítsék az igazolványképeket. A színésznő minden apró részletre figyelt.

Profimedia, Caters News

Zsazsának az a krokodilbőrből készült táska, amelyet a 60-as években kapott, az egyik kedvenc darabja volt. A több mint 53 éves táska kikiáltási ára 210 ezer forint.

Profimedia, Caters News

Profimedia, Caters News

Az 50-es évekbeli ikonikus fekete ruha, amelyben több hollywoodi filmpremieren is részt vett, egyelőre egészen olcsó. Kikiáltási ára mindössze 12 ezer forint. Elefántcsontszínű estélyi ruhája, amelyben negyedik férjét megismerte, még olcsóbb: 9 ezer forint.

Profimedia, Caters News

Zsazsa magyar akcentusáért bomlottak a férfiak. Egyik udvarlója annyira imádta, hogy a „drágám” (darling) szót „dahling”-nak ejti, hogy csináltatott neki egy gyémánt nyakláncot ezzel a felirattal. Zsazsa később bevallotta, minden udvarlóját és későbbi férjét „Dahlingnak” hívta, mondván, így ő sem kerül kellemetlen helyzetbe, és senki sem sértődik meg, mert nem keveri a neveket. 33 ezer forint a kikiáltási ára, de várhatóan ennél jóval többért kel el.

Fotó: Heritage Auctions

A színésznő 1964-ben elnyerte a legcsodálatosabb színésznőnek járó díjat, amelyet haláláig féltve őrzött és sokaknak büszkén mutogatott, mondván, neki nem „egyszerű” Golden Globe vagy Oscar-díja van, mint másoknak, hanem mind közül a legcsodálatosabbnak járó. A márványalapon álló patinált fémszobor  szintén kalapács alá kerül, kikiáltási ára 20 ezer forint.

Profimedia, Caters News

Zsazsáról 1927-ben készült egy olajfestmény, amelyet Margaret Keane festett neki. A színésznő és a művésznő később igen jó barátságot ápolt. A kép az egyik legdrágább az árverésre kerülő tárgyak között. Kikiáltási ára 762 ezer forint.

Fotó: Heritage Auctions

Gábor Zsazsát 2002 novemberében autóbaleset érte. Miután elhagyta a kórházat, tolókocsiba kényszerült, és több agyvérzés is érte, arcának egyik oldala lebénult. 2011 januárjában fertőzés miatt amputálták a jobb alsó lábszárát. Utolsó éveiben folyamatos ápolásra szorult, Anhalt herceg pedig úgy gondolta, Zsazsa gyógyszeresdobozaiból is pénzt csinál. Az üres műanyag üvegcséket, rajtuk Zsazsa nevével és az adagolási útmutatóval, egyenként 6 ezer forintért lehet megvenni.

Profimedia, Caters News

Zsazsa fotóalbumát, amelyben található képeken több hírességgel együtt szerepel, és egy féltve őrzött címjegyzéket, amelyben sztárok telefonszámait őrizte, szintén elárverezik. Kikiáltási ára is elég borsos, a licit 100 ezer forintról indul.

Kapcsolódó Cikkek