EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Győr

Gamermennyország volt az Olimpiai Sportparkban

Gamer- és az IT-közösség vette birtokba nemrég a győri Olimpiai Sportparkot. A vidéki városok közül idén elsőként Győrbe látogatott el a negyedik alakalommal megrendezett nagyszabású PlayIT Show, amely ezúttal is nagy népszerűségnek örvendett.

A közönséget számos program és sztárvendég várta, találkozhattak többek között a YouTube-ról ismert PamKutyáékkal, Istivel és Unfielddel is.


A nagyszínpadon interaktív programokon lehetett részt venni, gamer- és filmes kvízjátékon mérhették össze tudásukat a vállalkozó kedvűek. A legújabb Xbox- és PlayStation-játékokat bárki kipróbálhatta, a résztvevők lehettek Forma–1-es pilóták, katonák vagy akár varázslók is.

Az autós játékok továbbra is kiemelten népszerűek
Fotó: Csicsics Richárd

Az egyre inkább elterjedt VR-szemüveges játékélményt is megtapasztalhatták a résztvevők, ám aki nem virtuális élményre vágyott, akár a Magyar Honvédség rövid kiképzését is végigcsinálhatta. A népszerű sorozatból, a Trónok harcából ismert vastrónt is elfoglalhatták a rajongók. A Cosplay Show-t nagy érdeklődés kísérte, a gamerek kedvenc Leauge of Legends- és World of Warcraft- karaktereiket láthatták viszont a színpadon.

Gamer mennyországgá vált nemrég az OSP
Fotó: Csicsics Richárd

A nagyszabású rendezvényen megjelentek a CosHelp-közösség tagjai is, akik délelőttjüket a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermekosztályán töltötték. Az ő céljuk ugyanis az, hogy jelmezes kórházlátogatásaikkal felvidítsák a kicsi betegeket.

Kapcsolódó Cikkek