EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,52 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Sport

Georges Leekens: Az új esztendő egyben új kezdet minden játékos számára

Március 23-án Kazahsztán, 27-én Skócia ellen mutatkozik be a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Georges Leekens, aki több mint 30 játékost hívott meg az első összetartásra.

Otigba Kenneth (zöldben) nagy örömmel várja, hogy pályára lépjen a magyar nemzeti csapatban /Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor

– Azért is döntöttem ilyen bő keret mellett, mert a kikérőket 15 nappal az első mérkőzés előtt ki kell küldenünk a külföldi kluboknak, különben a kezükbe adjuk a döntést, hogy elengedik-e játékosukat, vagy sem – nyilatkozta Georges Leekens, aki hozzátette, az ilyen bő keret kihirdetése viszont lehetőséget ad arra, hogy a szűkítés után sérülések esetén is be tud hívni olyan játékosokat, akiket már ismer, hiszen őket klubjaik a szabályok szerint ezekre a napokra biztosan elengedik.
–  Emellett az is fontos, hogy új esztendő van, ami egyben új kezdetet is jelent minden játékos számára. A bő keretben szereplőket folyamatosan figyeljük a szakmai stáb tagjaival, és úgy állítottuk össze a névsort, hogy minden poszton biztosított legyen a lehető legnagyobb rivalizálás, hiszen ez a játékosokat is segíti abban, hogy a legjobb teljesítményt hozzák ki magukból. Úgy vélem, a névsorban a legnagyobb meglepetés Otigba Kenneth neve. Felvettem vele a kapcsolatot és hosszasan beszélgettünk, mert tudni akartam, szeretne-e a magyar válogatottban játszani, teljes szívvel segíteni a nemzeti csapatot. Mivel igennel válaszolt, meghívtam őt is a keretbe, mert úgy vélem, hasznára lehet a csapatnak, ugyanakkor ugyanezt gondolom a keretben lévő összes többi játékosról is.


Otigba Kenneth korábban szerepelt a korosztályos magyar válogatottban, ám Dárdai Pál hívására például nemet mondott. Akkoriban ugyanis még látott arra esélyt, hogy bekerül a nigériai válogatottba, lévén édesapja nigériai, édesanyja pedig magyar, így elvileg bármelyik válogatott hívását elfogadhatta volna. Nigériából végül nem, Leekenstől érkezett meghívó, melyet most a Ferencváros játékosa el is fogadott.

– Amikor a szövetségi kapitány telefonon megkeresett, hogy számítana rám, nagyon megtisztelve éreztem magam. A kapitány úr beszélt az elképzeléseiről, és jelezte, bennem is látja a potenciált. Két barátságos mérkőzést játszik a csapat, én pedig nagyon várom, hogy a válogatottban is megmutathassam magam. Az biztos, hogy ahogy a Fradiban, úgy a válogatottban is a maximumot nyújtom majd, aztán az idő eldönti, sikerül-e megragadnom a válogatottban – mondta Otigba, aki hozzátette, családon belül sokat beszélgettek már a témáról.
– Amikor édesanyámnak mondtam, hogy elfogadtam a meghívót, majdnem elsírta magát, annyira örült. Az ilyen pillanatok sokat jelentenek. Nagy örömmel várom, hogy pályára lépjek a magyar nemzeti csapatban.


 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ő akarta átverni a Fradit!

    Ő akarta átverni a Fradit!

    Nyilvánosságra hozta a PestiSrácok.hu, annak a játékosügynöknek a nevét, aki piszkos módszerekkel akarta megrövidíteni a Ferencvárosi Torna Club női kézilabda-szakosztályát.

  • Kiderült! Ő az a sportmenedzser, aki le akarta lehúzni a Fradit

    Kiderült! Ő az a sportmenedzser, aki le akarta lehúzni a Fradit

    Farkas Mátyás sportmenedzser akarta anyagilag jelentősen megrövidíteni a Ferencvárosi Torna Club női kézilabda-szakosztályát, a saját anyagi érdekeit szem előtt tartó szakember a válogatott sztárjátékosát és egy másik klubot akart felhasználni a piszkos ügylethez – tudta meg a PestiSrácok.