EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Extra

Gönczi Gábor büszke vallomása: Áron első szava az apa volt

Gönczi Gábor és párja, Ildi úgy érzik, teljes az életük, kisfiuk, Áron érkezése óta pedig, ha lehetséges, még közelebb kerültek egymáshoz. A csöppség már elmúlt egyéves, az első szavakat is kimondta, és az sem kizárt, hogy hamarosan testvére lesz.

Fotó: TV2

Gönczi Gábor kisfia novemberben töltötte be az első életévét, a TV2 híradósával pedig madarat lehetne fogatni. Mint mondja, apaként rájött, hogy mindig is erre a szerepre vágyott, csak eddig nem tudta megmagyarázni, mi hiányzik az életéből. – Áront az első szülinapja előtt két nappal megtanítottuk, hogyan kell elfújni a gyertyát, így hatalmas volt az öröm, amikor ez élesben is sikerült. Ráadásul ez volt az első alkalom, hogy tápszeren és bébiételen kívül mást is evett, megkóstolta a tortáját, majd könyékig beletúrt – nevetett Gábor, aki a Lokál Extrának elárulta, kisfia első szava az apa volt. – A babák ennyi idősen már gügyögnek, és a maguk nyelvén igen sokat beszélnek, magyaráznak, de ezt mi még nem értjük. Áronnak az apa volt az első szava, amit már üzembiztosan kimond, majd ezt az anya követte és néhány, a családhoz tartozó név. Érdekes, hogy bár nem beszél, félelmetesen sok mindent megért. A legjobb barátja a porszívó – nevetett Gábor –, ami furán hangzik, de imádja a hangját, vizsgálja, hogy hova tűnnek el benne dolgok. Amikor megkérem, hogy kapcsolja ki, odakúszik hozzá, és megnyomja a gombot. Szóval már vigyáznunk kell, hogy mit és hogyan mondunk előtte.
Gábor és Ildi egyébként már a gyermekáldás árnyoldalait is megélték. A folyamatos aggodalom, hogy a kicsivel soha semmi baj ne történjen, őket is utolérte. Ahogy Gábor fogalmaz „paraszülők” lettek, minden kis aprósággal orvoshoz rohannak.


Gábor és Áron egy dolgos nap után

– Halálra aggódjuk magunkat, igazi rémálmai vagyunk az orvosoknak – nevetett –, de szerencsére egy nagyon kedves és odaadó doktornőnk van. Ha a kicsi tüsszent egyet, már azonnal fotót küldünk, ha kell, videót, ő pedig amint megnézi, próbál mindig megnyugtatni, hogy nincs semmi baj, ez normális folyamat. Ha kell, elmondja, mi a teendő, hogy jobban legyen, de olykor csak minket kell megnyugtatnia. A széltől is óvjuk Áront, ami azt gondolom, hogy normális, de más orvos valószínűleg rég leállított volna minket. Ma már kicsit jobb a helyzet, de még mindig nem lehet egyszerű kezelni minket, le a kalappal a doktornő előtt – mesélte nevetve a Tények műsorvezetője, aki elárulta, kisfiuk mellé tervben van a kistestvér is. – Ebben a pillanatban tökéletesen érezzük magunkat hármasban. Pont így kerek a világ, de elárulom, hogy nem szeretnénk túl nagy korkülönbséget a babák között, és mindenképpen akarunk Áronnak testvért is, de egyelőre még nincs úton, csak a közeli jövő egyik terve a következő baba.

Áronon egyébként nem fog múlni a kistesó érkezése, a csöppség ugyanis mintababa, szinte minden éjszakát átalszik, és a szülőknek épp elég idejük van egymásra is. – Este lefektetjük, és reggel nyolcig a hangját sem halljuk. Így kettőnkre is marad épp elég időnk. Ha ez egyáltalán lehetséges, Áron még jobban megerősítette a szerelmünket. Szerencsére más a munkabeosztásom, mint az általában megszokott, így a délelőttöket is a családommal tudom tölteni. Este a Tények után pedig rohanok haza, hogy még egyszer megölelhessem Áront, mielőtt letesszük aludni.


Ezekre emlékszik még?

Kapcsolódó Cikkek