2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XVII.kerület

Gripenek és lézerek a Gregorban

A Magyar Honvédség 170. évfordulója című ünnepségsorozat előestéjén, múlt kedden a fegyveres testület sokszínűségét felvillantva, a haza védelmének fontosságát hangsúlyozva tartott interaktív foglalkozást a honvédség Rákosmentén, a Gregor suliban a Nemzedékek Egymásért Egyesület szervezésének köszönhetően.

A lövészetet is bemutatták a fiataloknak
( Fotó: Sáfár Tibor)

A dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és Dunai Mónika országgyűlési képviselő fővédnöksége mellett rendezett eseményen a Magyar Honvédség Budapesti Toborzó Irodájának pályaorientációs foglalkozásán a fiatalok próbára tehették ügyességüket Gripen-szimulátoron és lézeres bemutatóeszközökön, majd szemléletes előadás keretében ismertették velük a katonai pályához szükséges továbbtanulási lehetőségeket, a hivatás szépségeit és lehetőségeit.

Nagyon élvezték a szimulátor használatát
( Fotó: Sáfár Tibor)


Ezzel még nem ért véget a keddi program a kerületben, ugyanis a Magyar Honvédség Központi Zenekarának közreműködésével telt házas jótékonysági gálaestet tartottak. Világhírű musicalválogatással varázsolta el a közönséget Ress Hajnalka és Tóth Attila, a Madách Színház magánénekesei, valamint Bánfy Csaba őrmester. Ezalatt háromszázezer forintnál több adomány gyűlt össze, amit tehetséges gyerekek támogatására fordítanak.

A katonák is tudnak énekelni (fotó: Veszter)

Dr. Simicskó István példaértékűnek nevezte a Nemzedékek Egymásért Egyesület rendezvénysorozatát, míg Dunai Mónika országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy Rákosmentén és Kőbányán már a bölcsődétől kezdve nagy hangsúlyt helyeznek a tehetséges gyermekek fejlesztésére és támogatására.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.