EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb XVII.kerület

Gripenek és lézerek a Gregorban

A Magyar Honvédség 170. évfordulója című ünnepségsorozat előestéjén, múlt kedden a fegyveres testület sokszínűségét felvillantva, a haza védelmének fontosságát hangsúlyozva tartott interaktív foglalkozást a honvédség Rákosmentén, a Gregor suliban a Nemzedékek Egymásért Egyesület szervezésének köszönhetően.

A lövészetet is bemutatták a fiataloknak
( Fotó: Sáfár Tibor)

A dr. Simicskó István honvédelmi miniszter és Dunai Mónika országgyűlési képviselő fővédnöksége mellett rendezett eseményen a Magyar Honvédség Budapesti Toborzó Irodájának pályaorientációs foglalkozásán a fiatalok próbára tehették ügyességüket Gripen-szimulátoron és lézeres bemutatóeszközökön, majd szemléletes előadás keretében ismertették velük a katonai pályához szükséges továbbtanulási lehetőségeket, a hivatás szépségeit és lehetőségeit.

Nagyon élvezték a szimulátor használatát
( Fotó: Sáfár Tibor)


Ezzel még nem ért véget a keddi program a kerületben, ugyanis a Magyar Honvédség Központi Zenekarának közreműködésével telt házas jótékonysági gálaestet tartottak. Világhírű musicalválogatással varázsolta el a közönséget Ress Hajnalka és Tóth Attila, a Madách Színház magánénekesei, valamint Bánfy Csaba őrmester. Ezalatt háromszázezer forintnál több adomány gyűlt össze, amit tehetséges gyerekek támogatására fordítanak.

A katonák is tudnak énekelni (fotó: Veszter)

Dr. Simicskó István példaértékűnek nevezte a Nemzedékek Egymásért Egyesület rendezvénysorozatát, míg Dunai Mónika országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy Rákosmentén és Kőbányán már a bölcsődétől kezdve nagy hangsúlyt helyeznek a tehetséges gyermekek fejlesztésére és támogatására.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.