EUR: 318,19 Ft
CHF: 280,51 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Nyíregyháza

Gulácsi Tamás ügyvédnek állt

Danny DeVito szerepét, az ügyvédet játssza Gulácsi Tamás A Rózsák háborúja című darabban, amelynek bemutatója március 2-án volt a Krúdy Kamarában. A humoros, de egyben torokszorító előadás egy házaspár szerelmének történetét mutatja be.

– Az előadás főszereplője a Rózsa-házaspár, Barbara és János, akiket Kuthy Patrícia és Rák Zoltán alakít – nyilatkozta a Lokál Extrának a Móricz Zsigmond Színház művésze. – Széles Zita a feleség, én a férj ügyvédjét játszom, s a háttérből mi mozgatjuk a „szálakat”. Az előadás, miközben mindvégig humoros, ugyanakkor torokszorító is, hiszen a pár szerelmének kezdetétől eljutunk az egymás elleni ádáz küzdelmükig, amikor már csak az a fontos, hogy a másik fél elhagyja a mesés otthonukat. Fájdalmas, hogy tizenhét együtt töltött év után a kapcsolatuk romokban hever, s bármit megtennének, hogy a másiknak gyötrelmet okozzanak. Ez a „háború” azonban kívülről nézve roppant nevetséges, még ha mindnyájan tapasztaltunk is a környezetünkben ilyet. Mindenkit gondolkodásra késztetnek a látottak: hogyan is lehet elkerülni a hasonló szituációt? Szerintem nem szabad, hogy belekényelmesedjünk a kapcsolatunkba, figyelni kell a másikra, törődni azzal, hogy mind a ketten fejlődhessünk az évek során.


Széles Zita és Gulácsi Tamás A Rózsák háborújában. (Fotó: Lokál)

Gulácsi Tamás az egyik szereplője az Arany-metszés című műsornak, amelyet március 15-én este ismét láthat a közönség a Művész Stúdióban. Arany János kevésbé ismert, de ugyancsak nagyszerű műveire szeretnék felhívni a figyelmet fiatalos felfogású, sok remek zenével fűszerezett előadásukkal. Az összeállítás túlnyomó része az ugyancsak Arany János szülőhelyéről, Nagyszalontáról származó Rák Zoltán érdeme, aki szintén résztvevője a műsornak Pregitzer Fruzsina, Dézsi Darinka és Tamás mellett. Arra törekedtek, hogy élményszerű, könnyed, humoros és torokszorító legyen a produkciójuk, s a nézők visszajelzései szerint ez sikerült. Olajos Gábor és Karap Zoltán a dalok zeneszerzői, s a gitárkíséret is az ő nevükhöz fűződik. Tamás szívéhez különösen közel áll Petőfi és Arany levelezése, mert Rák Zoltánnal hasonló az ő barátságuk is.

– Az Asszony asszonynak farkasa című tragédiában és az Illatszertárban játszom még mostanában – mondta el Tamás. – Mindkettőnek a próbafolyamata nagyon izgalmas volt. Mohácsi János, az Illatszertár rendezője osztályfőnököm volt a kaposvári egyetemen, s régen többször voltak közös munkáink. Koltai M. Gáborral is dolgoztunk már együtt, például a szívemhez különösen közel álló Balta a fejbe című darabban. Az Asszony asszonynak farkasában a Biancát férjétől elszerető Herceget alakítom, aki nem könnyű figura, de a színésznek az is a feladata, hogy olyan dolgokat „bányásszon elő” magából, ami a hétköznapi életben nem igazán jellemző rá.


Kapcsolódó Cikkek