2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Debrecen

Gyárat épít a Continental a Déli Ipari Parkban

A legek beruházása Debrecenben. Az elmúlt négy évben történelmet írtunk Debrecenben a gazdaságfejlesztés területén. Az általunk kidolgozott sikeres befektetési stratégiával óriási lendületet adtunk a város és Kelet-Magyarország gazdaságának.

A számok nyelvén: 2014 és 2018 között a Continental beruházásával együtt 23 hazai és külföldi vállalat döntött debreceni beruházás, fejlesztés mellett. Ez azt jelenti, hogy négy év alatt 200 milliárd forint értékű működőtőke áramlott a debreceni gazdaságba, ami 4700 új munkahelyet teremtett. A Külgazdasági és Külügyminisztériummal, a HIPA-val és az EDC-vel együttműködve sikerült kidolgozni azt a beruházásösztönzési stratégiát, amely kivívta a Financial Times befektetésösztönzéssel, külföldi tőke beáramlásával foglalkozó részlegének elismerését is. Ennek alapján Debrecen rendelkezik a legjobb befektetésösztönzési stratégiával a 200 ezres lakosság számú városok kategóriájában, és ez alapján viselheti a Jövő Európai Városa címet 2018/2019-ben Barcelona, Birmingham, Bordeaux és Limerick mellett.


/MTI Fotó: Kovács Tamás

 

A Continental munkahelyteremtő beruházása a legek beruházása Debrecenben. A német vállalat 31 milliárd forint értékű beruházással a déli gazdasági övezetben építi fel új, a legmagasabb technológiai igényeknek megfelelő üzemét, amely a jövő járművei számára állít elő elektronikai alkatrészeket, szenzorokat és váltóművezérlő egységeket. Az új gyár 450 munkavállalót foglalkoztat majd.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.