2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Debrecen

Gyárat épít a Continental a Déli Ipari Parkban

A legek beruházása Debrecenben. Az elmúlt négy évben történelmet írtunk Debrecenben a gazdaságfejlesztés területén. Az általunk kidolgozott sikeres befektetési stratégiával óriási lendületet adtunk a város és Kelet-Magyarország gazdaságának.

A számok nyelvén: 2014 és 2018 között a Continental beruházásával együtt 23 hazai és külföldi vállalat döntött debreceni beruházás, fejlesztés mellett. Ez azt jelenti, hogy négy év alatt 200 milliárd forint értékű működőtőke áramlott a debreceni gazdaságba, ami 4700 új munkahelyet teremtett. A Külgazdasági és Külügyminisztériummal, a HIPA-val és az EDC-vel együttműködve sikerült kidolgozni azt a beruházásösztönzési stratégiát, amely kivívta a Financial Times befektetésösztönzéssel, külföldi tőke beáramlásával foglalkozó részlegének elismerését is. Ennek alapján Debrecen rendelkezik a legjobb befektetésösztönzési stratégiával a 200 ezres lakosság számú városok kategóriájában, és ez alapján viselheti a Jövő Európai Városa címet 2018/2019-ben Barcelona, Birmingham, Bordeaux és Limerick mellett.


/MTI Fotó: Kovács Tamás

 

A Continental munkahelyteremtő beruházása a legek beruházása Debrecenben. A német vállalat 31 milliárd forint értékű beruházással a déli gazdasági övezetben építi fel új, a legmagasabb technológiai igényeknek megfelelő üzemét, amely a jövő járművei számára állít elő elektronikai alkatrészeket, szenzorokat és váltóművezérlő egységeket. Az új gyár 450 munkavállalót foglalkoztat majd.

Kapcsolódó Cikkek