EUR: 318,32 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 17., vasárnap
Donát

Külföld

Gyerekekből álló dzsihádista hadsereget toboroztak Londonban

A 25 éves Umar Hauque-ot, az ISIS katonáját bűnösnek mondta ki a bíróság terrorcselekmény előkészületéért , mivel egy muzulmán iskolában tikokban hadsereget toborzott. Ezen kívül megpróbálta beszervezni egy kollégáját, a 19 éves Abuthaher Mamunt aki a mecsetben dolgozott és arra akarta rávenni, hogy autót robbantással kövessenek el terrortámadást. 

Umar Haque, vallási köntöse mögé bújva 11-14 év közötti gyerekekkel olyan videókat nézetett, amelyek nagyon súlyos, véres dzsihádista propaganda filmek voltak. Diákjait arra kényszerítette, hogy “végig játszák” a Westminster elleni terrorista cselekményt.


Dean Haydon, a londoni rendőrség terrorista elhárításáért felelős vezetője szerint Umar hadsereget akart szevezni, mintegy 110,  Korán magán iskolában (‘“A megismerés lámpája”  tanukó gyerek körében , továbbá egy a Ripple Roadon található mecset mellet működő iskolában is. 35 gyereket szociális szolgálatok figyelnek meg.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.