2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Külföld

Gyerekekből álló dzsihádista hadsereget toboroztak Londonban

A 25 éves Umar Hauque-ot, az ISIS katonáját bűnösnek mondta ki a bíróság terrorcselekmény előkészületéért , mivel egy muzulmán iskolában tikokban hadsereget toborzott. Ezen kívül megpróbálta beszervezni egy kollégáját, a 19 éves Abuthaher Mamunt aki a mecsetben dolgozott és arra akarta rávenni, hogy autót robbantással kövessenek el terrortámadást. 

Umar Haque, vallási köntöse mögé bújva 11-14 év közötti gyerekekkel olyan videókat nézetett, amelyek nagyon súlyos, véres dzsihádista propaganda filmek voltak. Diákjait arra kényszerítette, hogy “végig játszák” a Westminster elleni terrorista cselekményt.


Dean Haydon, a londoni rendőrség terrorista elhárításáért felelős vezetője szerint Umar hadsereget akart szevezni, mintegy 110,  Korán magán iskolában (‘“A megismerés lámpája”  tanukó gyerek körében , továbbá egy a Ripple Roadon található mecset mellet működő iskolában is. 35 gyereket szociális szolgálatok figyelnek meg.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Újra kitört a Fuego

    Újra kitört a Fuego

    Ismét kitört a Fuego (tűz) nevű vulkán Guatemalában, a tűzhányó környékén lévő településekről nagyjából négyezer embert evakuáltak, s ezrek menekültek biztonságos helyre – közölte hétfőn a közép-amerikai ország katasztrófavédelmi hatósága és a Prensa Libre című helyi hírlap.

  • Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

    Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

    Százhúszezer eurót (csaknem 40 millió forintot) játszott el egyházközsége pénzéből internetes szerencsejátékokon egy katolikus pap Németországban – közölte a magdeburgi egyházmegye egyik szóvivője hétfőn.