2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Külföld

Gyerekeket adtak el betörésekhez migránsok

Hét ember ellen emeltek vádat Nimesben, gyerekek kizsákmányolásának gyanújával. A migránsbanda mintegy 1500 betörést szervezett meg és végeztetett el olyan kiskorúakkal, akiket bevándorlóktól vásárolták rabszolgának.

Az elmúlt hónapban 1500 betörésben vettek részt a rabszolgaként tartott kisgyerekek, akiket a bűnszervezet táborokban tartott és napi betörési kvótát kellett teljesíteniük. A kegyetlen fogvatartók napi 10 betörést írtak elő a kicsiknek, akik ha nem tettek eleget a  követelésnek, nem léphettek be a táborba.


A gyerekeket autóval vitték különböző francia településekre, ahol be kellett csengetniük a házakba és ha nem volt otthon senki, azonnal be is törtek és kirabolták azt.

Az emberkereskedő és betörőhálózat akkor bukott le, amikor a francia rendőrségnek feltűnt a környéken hirtelen megugró rablások száma. Gard megyében indult meg a nyomozás, ahol elkaptak egy a szervezetben tevékenykedő kiskorút.


Később összesen húsz letartóztatás történt az ügyben. A vizsgálat ezen szakaszában mintegy 1100 ékszert, 40 luxusruhát közel 150.000 euró értékben, valamint 6,5 kilogramm aranyat foglalt le a rendőrség. A nyomozók szerint ezeket a termékeket a párizsi régió bűnhálózatának vezetői Belgiumba küldték, ahol értékesítették azokat – írja a 20minutes.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek