2019. január 24., csütörtök
Timót

Egyéb Nagykanizsa

Gyilkosság az utcán

Több mint 30 késszúrással ölte meg volt barátnőjét egy férfi Nagykanizsán. Most különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják. Az ügyészség szerint a nő iszonyatos kínokat élt át a támadás során, és mivel végig eszméleténél volt, szenvedése szinte leírhatatlan.

N. és G. szerelme konfliktusokkal terhelt volt, többször szakítottak, majd kibékültek, s vitáik olykor tettlegességig fajultak – mindezek ellenére nem tudtak egymás nélkül élni. Tavaly Ausztriába mentek dolgozni, de nem sokkal később hazajöttek Kanizsára: G. albérletbe költözött, N. pedig a családi házba tért vissza. A nő véglegesen szakítani akart N.-nel, aki ebbe nem törődött bele, s úgy vélte, ha nem maradnak együtt, a nő feltételezett alvilági kapcsolatai által árthat korábbi partnerétől született gyermekeinek.


Szeptember 7-én vita alakult ki közöttük, internetes üzenetekben veszekedtek egymással, mire G. letiltotta a férfit internetes elérhetőségeiről, azután mégis üzent neki a neten, hogy néhány holmija nála maradt. Megbeszélték, hogy N. nagykanizsai otthonánál találkoznak.

Egy internetes üzenet után találkoztak az egykori szerelmesek, a bántalmazást a nő nem élte túl (Illusztráció: Gergely Szilárd)

Így is történt, de a nő még ki sem szállt a kocsiból, amikor újfent veszekedni kezdtek. A vádirat szerint N. behajolt az autóba, rángatta a sértettet, aki kiszállt, a dulakodás az utcán folytatódott. A nő elesett, a férfi pedig egy vasdarabbal kétszer fejbe verte, amitől G. egy vízelvezető csőhöz zuhant.


A bántalmazó azt hitte, korábbi szerelme meghalt, de azért a házból magához vett egy nagy kést, és miután látta, hogy a nő felül, többször megszúrta a fejét, a mellkasát, a nyakát és a hátát. G. segítségért kiabált, amit meghallott a szomszédasszony, aki értesítette a mentőket, eközben a férfi mindkét oldalról elmetszette áldozata nyakát. N. ezután magához vett egy kést, s miközben menekülni próbált az időközben kiérkező rendőrök elől, több helyen megvágta a karját, és azt kiabálta: őt nem kapják el, inkább öngyilkos lesz.

A nő a helyszínen életét vesztette, a mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A vizsgálat során a testén 35 – többségében késtől származó – külsérelmi nyomot azonosítottak, a mellkasi szúrások közül hat a mellüregbe hatolt. A vádirat szerint a nő a támadás során végig eszméleténél, tudatánál volt, védekezett is, a férfi pedig rendkívül nagy fájdalmat és szenvedést okozott neki. A halálát traumás és vérzéses sokk okozta.

N.-t a Zala Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja. A szakértői vélemény szerint a férfi a bűncselekmény elkövetésekor kóros elmeállapotban volt, elmebetegségben szenvedett, ami ugyan nem tette képtelenné arra, hogy cselekménye következményeit felismerje, ám súlyosan korlátozta benne.

Kapcsolódó Cikkek