EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Egyéb Győr

Gyirmóti cél: a lehető legjobb helyre odaérni!

A kék-sárgák a 8. helyen töltötték a telet az NB II-ben. A cél nyilvánvalóan az, hogy minél előbb végezzenek a tabellán. Ehhez segítséget jelenthetnek az új játékosok, na meg a csapatszellem.

A szurkolói ankéton a klubvezetők és a játékosok is válaszoltak a kérdésekre
Fotó: O. Jakócs Péter

Megtartotta sajtótájékoztatójával összekötött tavaszi szurkolói találkozóját az Alcufer Stadionban a Gyirmót FC, ahol megjelentek a klub vezetői, a szakmai stáb, a jelenlegi keretből a rutinos kapus, Sebők Zsolt és az új játékosok is.


Sebők Zsolt a Gyirmót kapusa és csapatkapitánya is sikeres tavaszban bízik
Fotó: O. Jakócs Péter

Egy kicsit idézzük fel a szezon első felét, akkor a munkát még Molnár Lászlóval kezdte meg csapat. Később, novemberben menesztették a vezetőedzőt, s a helyére Hannich Pétert ültették. Így alakult ki az őszi végeredmény, azaz 21 forduló után a 8. helyen telelt az együttes.

Hannich Péter a sportigazgatói posztot tölti be a klubnál
Fotó: O. Jakócs Péter

Az már januárban kiderült, hogy változik a felállás a kispadon. Hannich Péter sportigazgató lett, míg a vezetőedzői szerepet – Hannich javaslatára – Szepessy László tölti be. Szepessy játékosként magára húzta a Dunaújváros, a Ferencváros és a Rába ETO mezét is. Győrben együtt focizott Hannich Péterrel, és az 1982–1983-as szezon aranyát is közösen ünnepelhették. Szepessy edzőként már kipróbálta magát a Fradinál, a Diósgyőrnél, a Győri ETO-nál és a Tatabányánál is. Megfordult a magyar korosztályos válogatottak mellett is, tehát egy tapasztalt, sokat látott trénerről van szó.


Szepessy László vezetőedzőtől sokat várnak az NB II-es csapatnál
Fotó: O. Jakócs Péter

A szakember kiemelte: őt a múltja kötelezi arra, hogy támadó futballt játsszon csapatával, ezt igyekeznek megvalósítani Gyirmóton is. Hannich Péter úgy fogalmazott, dobogón szeretnének végezni, de a legfőbb cél az, hogy saját nevelésű fiatalok csapatba építésével egy hosszú távon sikeres együttes alapjait rakják le idén.

A sajtótájékoztatón végül bemutatták a csapat új igazolásait, akiktől érthető módon sokat várnak: Csongrádi Márk (Gyirmót FC Győr II), Gelencsér György (Gyirmót SE U19), Horváth Roland (Budaörs), Laki Balázs (Mosonmagyaróvár, szabadon igazolhatóként), Szilvási Péter (debreceni szabadon igazolhatóként), Villám Balázs (Bp. Honvéd).

A Gyirmót FC új játékosai balról jobbra: Csongrádi Márk, Horváth Roland, Szilvási Péter, Gelencsér György, Villám Balázs és Laki Balázs
Fotó: O. Jakócs Péter

Érdekesség, hogy most 32 éves csatár, Laki Balázs korábban már volt a Gyirmót labdarúgója. 2009 elején írt alá először a csapathoz és 2014 nyaráig kötötte őt szerződés a klubhoz. Összesen 123 mérkőzésen lépett pályára és 50 gólt szerzett. Laki gólérzékenysége mellett rutinjával is sokat segíthet a csapatnak, s azt is tudja, mi a győzelem, hiszen tagja volt a 2009-ben NB II-es bajnokságot nyerő kék-sárgáknak. A csapat első tavaszi meccsén Nyíregyházán 1-1-es döntetlent ért el, és a tabella 8. helyén áll.

Kapcsolódó Cikkek