2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Külföld

Gyomorforgató, amit ez a migráns a szökőkútnál művel – Videó!

Gyomorforgató felvételek láttak napvilágot egy Olaszországban közkútnál tisztálkodó migránsról. A férfi fényes nappal, egy tér közepén található kútnál, letolt nadrággal, mindenki szeme láttára a kezével mosta ki fenekét, majd ugyanazzal a mozdulattal a tenyéréből ivott a vízből.

A civilizált ember számára zavarba ejtő és undorító mozdulatsor szemmel láthatóan természetes dolog ennek a bevándorlónak.


A felvétel alapján azonban nem úgy tűnik, hogy ezt a kulturális szakadékot valaha is képes lenne átlépni, és az európai szokásokhoz alkalmazkodni.

A videó alatt Paola Boldrini, Olasz Parlament baloldali, Demokrata Párti képviselő beszél, aki a következőket állítja:


“... A vendéglátás és vendégfogadás kultúráját meg kell tanulnunk. amely a globalizáció kihívásaira … Mert a globális világban minden mozog, mozog a tőke, mozognak az áruk, mozognak a hírek, mozognak az emberek és nem csak a turizmus miatt.A migránsok, a globalizáció humán elemei, a globalizáció úttörői, az az életstílus, amit magukkal hoznak, ami hamarosan – sokunk számára- a mi életstílusunk lesz...” – idézi az Origó.

A politikus szerint a migránsok a globalizáció úttörői és szinte példaértékűnek számít az életstílusuk.

“A migránsok, a globalizáció humán elemei, a globalizáció úttörői, az az életstílus, amit magukkal hoznak, ami hamarosan – sokunk számára- a mi életstílusunk lesz…”

Kapcsolódó Cikkek