EUR: 322,65 Ft
CHF: 282,40 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Tatabánya

Gyorsulási verseny a jégpályán

Mozgáskorlátozott és egészséges fiatalok együtt siklottak a jégen – erről szólt az a program, melynek keretében a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület és a Tatabányai Polipok tagjai, vagyis gyorskorcsolyázók és jégkorongozók fogadták a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjából érkezett vendégeket.

– Különleges este ez, hiszen hasonló esemény még sohasem volt nálunk – mondta el Moravcsik-Fecskés Orsolya, a Tatabányai Műjégpálya vezetője. – Amikor megkerestek minket, egy pillanatig sem gondolkodtunk azon, hogy fogadjuk-e a mozgáskorlátozott fiatalokat. Úgy gondolom, a jégpálya felejthetetlen élményeket képes adni. Örülünk, ha ezeket meg tudjuk osztani olyanokkal, akik korábban ezt nem érezhették.


Mozgáskorlátozott és egészséges fiatalok együtt siklottak a jégen

A jégkorongozók is az első hívó szóra csatlakoztak a programhoz, és edzésüket követően örömmel mutatták meg szeretett sportáguk alapjait a látogatóknak.

– Számunkra örömteli és megtisztelő, hogy itt lehetünk – fogalmazott Dobozi Gábor, a Tatabányai Polipok csapatvezetője. – Ennyi vidám arcot látni a pályán mindig felemelő dolog, gyorsulási versenyt tartunk, sőt voltak, akik még drifteltek is a jégen kerekesszékkel.


Összesen 16 mozgáskorlátozott fiatal látogatott el a Tatabányai Műjégpályára. A vendégek hamar megtalálták a közös hangot a házigazdákkal.

– Fantasztikus hangulatban telik a program – értékelt mosolyogva Novák-Garab Katalin, a mozgáskorlátozottak fővárosi intézményének munkatársa. – Hihetetlenül jó érzés látni, hogy a helyiek és a mi fiataljaink ilyen hamar egymásra találtak. A mozgáskorlátozottak számára korábban soha nem tapasztalt élmény a jégkorong vagy eleve a csúszás a jégen.

A program sikerét látva könnyen elképzelhető, hogy találkozhatunk még hasonló érzékenyítő programokkal városunk műjégpályáján.

Kapcsolódó Cikkek