2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Ha­zudik a Si­micska-média a mi­nisz­ter­el­nök-he­lyet­tes­ről

A Si­micska-média azt ter­jeszti, hogy Sem­jén Zsolt Svéd­or­szág­ban he­li­kop­ter­ről va­dá­szott. A hí­resz­te­lés­ből semmi sem igaz – írja a Ripost.

Semjén Zsoltról köztudott, hogy szeret vadászni. Az ország fővadásza, a Vadászati és Vadvédelmi Tanács egyik vezetője, a nemzetközi vadászati világban is jól ismerik.


Svédországban évente többször is jár, ennek legfőbb oka, hogy Semjén Zsolt családja, nagybátyja és unokatestvérei is itt élnek. A ma megjelent ellenzéki portálok szenzációként terjesztik azt az álhírt, hogy a miniszterelnök-helyettes egy svéd vadászaton, különleges körülmények közepette vadászott. A cikk írói azonban a fáradságot sem vették arra, hogy a tényeknek utánajárjanak – írja a lap.

Svédországban a vadászat lóháton vagy gyalogosan történik, nem helikopterrel. A helikopterre egyetlen ok miatt van szükség: az elejtett vad húsát csak és kizárólag így tudják elszállítani feldolgozásra. Ennek egyetlen, nagyon egyszerű oka van: a skandináv területeken, a sarkkörnél ugyanis nincsenek utak, a terület mocsaras, autóval nem lehet megközelíteni a vadászati területeket. A skandináv országok törvényi előírásai szerint hús nem hagyható kint, azt minden alkalommal el kell szállítani. Ezt, a már leírt körülmények miatt helikopterrel teszik meg. A helikoptert nem ő használta, azzal mindössze az elejtett vad húsát szállították el feldolgozásra.

Semjén Zsolt tehát nem tett mást, mint hogy Svédországba látogatott a családjához. Látogatása során pedig részt vett egy vadászaton, ami a skandináv szokásoknak és törvényi előírásoknak megfelelően zajlott le.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek