2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XIX.kerület

Ha beengedik őket, hogy védik meg a helyieket?

Gajda Péter és az MSZP–DK–Együtt–Párbeszéd frakciója nem szavazta meg a kispesti Fidesz–KDNP-frakció a Soros-terv elutasításáról szóló határozati javaslatát. Ezzel a kispesti baloldal újabb bizonyítékát adta, hogy az ellenzék végre is hajtaná azt, azaz lebontanák a határkerítést és beengednék az illegális bevándorlókat.

Települések tucatjai utasították már el a Soros-tervet és a bevándorlásszervező irodák felállítását. Többen csatlakoztak már ugyanis a Megyei Jogú Városok Szövetségének kezdeményezéséhez, amelyet a városvezetőkhöz intéztek, kérve őket: álljanak ki amellett, hogy megőrizzük a magyar falvak és városok biztonságát.

Van, aki erre nem emlékszik a kerületben? MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Erre tett javaslatot a kispesti Fidesz–KDNP-frakció is a legutóbbi testületi ülésen, ahol többek között azt javasolták: Kispest képviselő-testülete utasítsa el a Soros-tervet, és azt, hogy a kerületben bevándorlásszervező irodák működhessenek.


2015-ben már megtapasztalhattuk, milyen állapotok uralkodtak a Kökinél
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A kispest.info összefoglalójából kiderül, Gajda Péter és baloldali képviselőtársai a Fidesz–KDNP-frakció határozati javaslatából kihúzták azt, hogy Kispest elutasítja a Soros-tervet, és így bocsátotta szavazásra azt. Tekintettel arra, hogy a hazánkra súlyos migrációs fenyegetést jelentő Soros-terv elutasítását a kispesti Fidesz–KDNP-frakció fontosnak tartja, ezért Gajda Péter javaslatának szavazásában nem vett részt. Ugyanakkor kérték, hogy az eredeti, saját, a Soros-terv elutasítását is tartalmazó határozati javaslatukról is szavazzanak, ám Gajda frakciója ezt ellehetetlenítette azzal, hogy képviselőik kivonultak és határozatképtelenné tették a képviselő-testületi ülést – írták az esetről, amelyen ugyan a bevándorlásszervező irodák működését elutasítja a városrész vezetése és határozatukban ki is fejtik, hogy meg kívánják védeni a helyiek biztonságát, de a kérdés az, ez hogyan lesz lehetséges, ha a Kökit és környékét megint ellepik majd a migránsok.
– Ismét világossá vált, hogy az emberek nem számíthatnak a baloldalra. Hiába próbálja Gajda Péter a függetlenség látszatát kelteni, ő is annak az MSZP-nek a tagja, amelynek Burány Sándor és Hiller István is, és amelynek vezetője szerint a bevándorlás álprobléma, a kerítést pedig le kell bontani – mondta el lapunknak Dódity Gabriella, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője, aki hozzátette: egyetlen kispestinek sem szabad elfelejtenie: hazánk biztonságáról és jövőjéről kell szavaznunk április 8-án.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.