2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XX.kerület

Ha beengedik őket, hogy védik meg a helyieket?

A baloldal napirendre sem vette a pesterzsébeti Fidesz–KDNP-frakció Soros-terv elutasításáról szóló határozati javaslatát. Ezzel újabb bizonyítékát adták, hogy az ellenzék végre is hajtaná azt, azaz lebontanák a határkerítést és beengednék az illegális bevándorlókat.

Települések tucatjai utasították már el a Soros-tervet és a bevándorlásszervező irodák felállítását. Többen csatlakoztak már ugyanis a Megyei Jogú Városok Szövetségének kezdeményezéséhez, amelyet a városvezetőkhöz intéztek, kérve őket: álljanak ki amellett, hogy megőrizzük a magyar falvak és városok biztonságát.

Három éve nem csak a Keleti pályaudvar környéke, de a közeli Köki is érintett volt a migrációs hullámban
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Erre tett javaslatot a XX. kerületi Fidesz–KDNP-frakció is a legutóbbi testületi ülésen, ahol többek között azt javasolták: Pesterzsébet képviselő-testülete utasítsa el a Soros-tervet, és azt, hogy a kerületben bevándorlásszervező irodák működhessenek. Földesi Gyula országgyűlési képviselőjelölt lapunkat úgy tájékoztatta, a baloldali többségű képviselő-testület az előterjesztést napirendre sem vette. Így a baloldal megakadályozta, hogy szavazhassanak arról, hogy a testület elutasítja-e a Soros-tervet, valamint azt, hogy bevándorlást segítő irodákat nyissanak Pesterzsébeten.

Juhász Lajosné szerint a baloldalnak már meg is van a terve a betelepítésre (MTI/AP/Darko Bandic)

Juhász Lajosné, a pesterzsébeti Fidesz frakcióvezetője szerint aggasztó, hogy a baloldali pártok képviselői a kerületünk számára biztonságot nyújtó döntésben nem vettek részt. Elmondta azt is, hogy Karácsony Gergely üres laktanyákba szeretné a migránsokat beköltöztetni és innentől kezdve csak egy lépés lenne, hogy  az önkormányzati lakásokba is migránsokat költöztessenek be. − Mint édesanya és nagymama is bízom abban, hogy nem ez a céljuk, mert ez veszélyes lenne a kerületre és hazánkra nézve is − mondta a Lokál Extrának.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.