EUR: 316,78 Ft
CHF: 281,84 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Belföld

Hadházy utcára küldené beteg szomszédját

Különböző módokon próbálja megkaparintani nyugdíjas szomszédja lakását Hadházy Ákos, az LMP társelnöke – derítette ki a Tények. Hadházy már évekkel ezelőtt kinézte magának az ingatlant, azonban a nyugdíjas nem volt hajlandó eladni azt, ráadásul a férfit kórházban ápolják.

Válságos állapotban fekszik a szekszárdi megyei kórházban az a nyugdíjas férfi, akit az LMP-s Hadházy Ákos akart elüldözni – hangzott el a TV2 Tények című műsorában. A zöldpárt társelnöke éveken át ellehetetlenítette 69 éves szomszédja életét, hogy megszerezze annak ingatlanát, mi több, odáig merészkedett, hogy egy alkalommal elzárta a vízvezetéket a bácsinál, így a nyugdíjas másfél éven keresztül az udvarról hordta a vizet egy vödörben.


Hadházy Ákos, az LMP társelnöke
MTI Fotó: Kovács Attila

A Tények szerint Hadházy még korábban szemet vetett szomszédja, Acsádi Róbert lakására, mivel a háromlakásos társasházban csak két ingatlan volt az LMP-s szélkakas tulajdonában. A politikus először eltartási szerződéssel próbálkozott, ám Acsádi elutasította az ajánlatot. Ezután Hadházy mintegy két és fél millió forintért felújította a társasház tetőszerkezetét. Ennek az lett az eredménye, hogy lakógyűlési határozatra hivatkozva arra kötelezték Acsádit, hogy a tulajdoni hányadnak megfelelően félmillió forinttal járuljon hozzá a javítási költségekhez. Ezt az összeget pedig két héten belül kellett volna előteremtenie.

A szekszárdi Bartina utcában lakó idős férfi korábban a TV2-nek elmondta, hogy szerinte Hadházy mindenképpen meg akarta szerezni az ő tulajdonrészét is, ezért újította fel az egyébként jó állapotban lévő tetőt, és szerinte a politikus tudta, hogy nem tud fizetni. Hadházy végül pert indított és elérte, hogy Acsádi nyugdíjából részletekben vonják le a tető javításának rá eső részét, valamint a perköltséget.


– Minden hónap huszadikáig kell fizetnem, de ha egy napot kések, akkor már ki is tehet – mondta Acsádi.

A politikus az első adandó alkalommal végrehajtást kért, felbecsültette az ingatlant, és azt akarta, hogy bocsássák árverésre. Acsádi kifogást emelt ez ellen, és részletfizetést kért, amit jóváhagytak. A szerencsétlenül járt nyugdíjasnak emiatt a havi 70 ezer forintos nyugdíjából 27 ezret vonnak le, lehetetlen helyzetbe hozva őt. Azt mondta, előfordul, hogy tűzifára sem telik, ezért egész nap fagyoskodnia kell.

 

Kapcsolódó Cikkek